Spring naar inhoud

Wandelen en culinair genieten

Gisteren met Corné en Giny het Hoenwaardse pad gelopen en daarna vorstelijk geluncht bij Brass Boer Thuis in Zwolle.

Dit pad liep eerder met Tonny, toen liepen we het Assenraderpad op dezelfde dag . Nu moesten we op tijd in Zwolle zijn, waar het carnaval los barstte. Om zeker te zijn, dat we op tijd waren, een klein stukje afgesneden.

Het is een afwisselende route. Het eerste stuk met links de Hoenwaarden rechts de Wiessenberger Kolk.

Het Apeldoorns kanaal oversteken bij een sluis, langs de golfbaan, door een villabuurt en vervolgens het bos in met sprengen en beken, over landgoed Molecaten.

We kwamen langs een Spieker, daar werd vroeger graan opgeslagen.

Hier dicht bij de Spaanse graven, een verdedigingswerk van de Spanjaarden uit de tachtigjarige oorlog.

Langs Molecaten, met hier vlak bij een watermolen en uitspanning terug richting Hattem .

En daar liepen we nog weer even langs het water om weer bij de parkeerplaats uit te komen. De ooievaar zat al op het nest.

In Zwolle gingen we lunchen bij Brass Boer Thuis, een van de restaurants van Jonnie en Therėse Boer. Het was erg lekker en bijzonder.

Zes gangen en een amuse. 😋

Daarna nog even naar Waanders (die tegenwoordig van der Velde heet) om een boek te kopen (Schemerlicht van Jaap Robben). Ik had nog een boekenbon, dit boek gaan we met de leesclub lezen en het schijnt erg mooi te zijn. Ben benieuwd.

No comments yet

Plaats een reactie