Spring naar inhoud

Pelgrimspad: van Amsterdam naar Bovenkerk

Eigenlijk zijn we Tonny, Dini, Nera en ik weer gestart met een nieuwe route, het Pelgrimspad. De afgelopen 2 jaar hebben we niet vaak met z’n vieren gelopen en was het meer in de buurt. Deze route wilden we al een paar weken eerder mee starten, maar de recente storm gooide roet in het eten, er reden geen treinen. 12 maart stapten we met z’n drieën in ‘t Harde op, Dini sloot in Ermelo aan. De route begon bij het Centraal Station. Het eerste stuk waren we meer toeristen dan wandelaars, ons tempo lag laag en er werd veel gefotografeerd.

Overal details. Gevelstenen, maar ook in het plaveisel. En dat we in de rosse buurt waren, was dan ook te zien, niet alleen door de schaars gelede dames, waar we langs liepen.

Dini was nog nooit in de schuilkerk Ons Lieve Heer op Solder geweest, daar zijn we dus natuurlijk naar binnen geweest, het is ten slotte het Pelgrimspad.

Onze volgende stop was vlak bij, de Oude Kerk. Ik ben hier vroeger regelmatig geweest voor concerten. Wat heel bijzonder was: er was een “geluidskunstwerk” the Fall in de kerk van van Susan Philipsz. Heel bijzonder.

Let op de kussens

Daarna gingen we richting Beurs van Berlage. Daar werd muziek gemaakt.

Over de Dam en het Rokin.

Ook even naar het Begijnhof, waar we ook even in de kapel zijn geweest. Bij de ingang van het Begijnhof staat tegenwoordig beveiliging, en je mag ook niet overal komen. Zal wel door Corona komen, en misschien voordien ook al door de toen grote hoeveelheid toeristen. Het viel nu wel mee.

Daarna langs de grachten naar het Americain voor koffie met taart. Vroeger kwam indaal regelmatig. Maar wat is het lang geleden, dat ik in Amsterdam woonde, november 86 naar Epe verhuisd,

Door het Vondelpark, waar het nu nog meer voorjaar was dan een week geleden, toen ik er met Giny wandelde.

Langs de Schinkel de stad uit richting Amsterdamse Bos. Prachtige bloesem . En de eerste tjiftjaf van het jaar gehoord

Bij de Bosbaan ons brood opgegeten en door het Amsterdams Bos richting Amstelveen.

Vlak bij De Amstelveense Poel een park vol kersenbomen, ze begonnen te bloeien. Wat zal dit een week later een prachtig gezicht geweest zijn. En vast druk met Japanse expats om te fotograferen en picknicken.

Langs de Poel vervolgens naar Bovenkerk om met bus en trein naar huis te gaan. Geen lange etappe, maar de kop is er af.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: