Spring naar inhoud

Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam.

Zaterdag 5 maart had ik met een vriendin in Amsterdam afgesproken, eerst wandelen, daarna uitgebreid lunchen bij Rijks Restaurant. ik had een wandeling uitgezocht uit het gidsje Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam . Dat is goed bevallen , kunnen we vaker doen. Hoewel ik in Amsterdam gewoond heb ( wel al ruim 35 jaar geleden) kwam ik op plekken, die ik niet kende. We liepen wandeling 4 uit het gidsje, door oud West.

We reisden per trein, mondkapjes moesten nog op. Bij het Centraal station langs het water gelopen richting Houtmankade. Ik had het gidsje, maar we liepen op de gps route, die je ook zonder het gidsje te kopen , kunt downloaden. onderweg mooie parken, het was erg rustig op straat, als ik mensen groette, werd je terug gegroet, en de zon scheen volop.

Natuurlijk was er tijd voor koffie met wat lekkers. Leuke plek, de Espressofabriek op terrein van voormalige Westergasfabriek, en heerlijke koffie. En een vegan brownie blijkt ook lekker te zijn.

Er was een tijd, dat er mooie woningen voor de gewone man werden gebouwd. Bijv. de Zaanhof, prachtig, ik was er nog nooit geweest. Een andere keer wil ik ook het Schip, een prachtig voorbeeld van Amsterdamse school, bezoeken. Nu een museum het was er te mooi weer voor en we hadden een tafeltje gereserveerd voor de lunch. Mooi die baksteenarchitectuur.

Onderweg ook kunst en andere leuke dingen te zien

Verrassend ook deze watertoren en molen in de stad. De moskee had ik nog niet eerder gezien, die was er vroeger nog niet.

En zo kwamen we in voor mij bekende buurten, zoals de Baarsjes, het oude W.G. terrein en Vondelpark.

Bij het Rijksmuseum hing, zoals op veel plaatsen in het land,de Oekraïense vlag. Wat een verschrikking de oorlog. En ergens heel raar, dat we hier dan genieten van de bloesem in de bomen en van een uitgebreide lunch bij Rijks.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: