Spring naar inhoud

Klompenpaden: het Beekweidenpad bij Voorst

Gisteren met Tonny op de fiets naar bakker Bril bij Gietelo om vandaar het Beekweidenpad te lopen, een nieuw klompenpad bij Voorst. Een heel afwisselende route. En wat boften we met het weer, de hele dag zon.

De dag begon met nachtvorst. Het was koud, toen ik naar Tonny fietste. Maar wat is het mooi, als er rijp over de velden ligt. En toen we bij Terwolde waren, konden de handschoenen en de windstopper uit, de zon had veel kracht.Tijdens de wandeling later die ochtend liep ik in T-shirt met korte mouwen.

We reden langs de IJssel naar de beroemde Bakker Bril bij Voorst. Beroemd om o.a. zijn krentenbrood. Wij kochten er eerst koffie to go met wat lekkers, je kon op een bank rond een boom goed zitten in de zon. De bakker en later een medewerker kwamen naar buiten om te vragen of we onze auto op het parkeerterrein bij de bakkerij hadden gezet. Nee dus, we waren op de fiets. Oh, dan was het ok. Het blijkt dat er veel parkeeroverlast is door wandelaars, die bij de bakkerij hun auto parkeren, waardoor er onvoldoende ruimte is voor de klanten. We zagen onderweg inderdaad ontzettend veel wandelaars, in het Corona tijdperk is naar buiten gaan een van de weinige dingen, die mogen. Beter hier dus niet parkeren. Je kunt de route ook starten bij het station van Empe, of in Voorst bij de kerk. Daar is een groot parkeerterrein, waar muv zondag ruimte genoeg is.

De route liep voor een belangrijk deel over het landgoed Beekzicht. De route van 16 km bestaat uit 3 lussen, je kunt hem dus gemakkelijk inkorten. Met aanlooproute is het 17 km. Wel even opletten in Voorst hoe je lopen moet, maar met de app geen probleem. De route is erg goed gemarkeerd. Mooie paadjes door bos, langs akkers, door weilanden, over een dijk. Ook nog een oud kerkenpad. Heel afwisselend. Bij nat weer zullen sommige stukken door de klei wel heel modderig zijn.

Overal liep het vee nog in de weiden. Vroeger stonden bij ons De koeien eind oktober al op stal. Nu is het ook veel warmer.

Na Voorst ging het over verharde wegen naar de IJsseldijk, waar we bij het gemaal even hebben zitten hopen op een ijsvogeltje, en langs de ruïne Nijenbeek liepen. Een stuk over de dijk, wat is het hier altijd prachtig. Nog geen kramsvogels of koperwieken te zien.

Uiteindelijk kwamen we weer bij Bakker Bril uit. Nog even koffie gedronken en natuurlijk krentenbrood mee voor thuis. Lekker op de fiets terug, we reden nu via Twello. Zo fijn die ebikes. Bij Epe kwam ik veel busjes van hoveniers tegen en aanhangers vol kerstbomen. Er wordt al veel gerooid of gekapt, de kerstbomen verkoop start vroeg dit jaar.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: