Spring naar inhoud

Filmpje kijken

In de wintermaanden kijk ik meer tv series en films, in deze coronatijd helemaal. Via NPO start, MyLum, Netflix, of Picl is van alles te zien. Hier wil ik 4 films en een serie noemen, welke ik recent gezien heb.

Ik begin met de film, die ik het beste vond: Druk , ofwel in het Nederlands Dronken. Een film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (Bekend van Festen en Jagten) met Mass Mikkelsen, Magnus Milang, Thomas Bo Larsen, en Lars Ranthe. Martin werkt als leraar op een middelbare school. Maar nu voelt hij zich uitgeput en opgebrand. Sommige leerlingen en ouders zouden zelfs willen dat hij stopt met school. Dan doen Martin en drie van zijn collega’s mee aan een experiment. Volgens de alcoholtheorie van een Noorse filosoof zou je beter functioneren bij een constant alcoholpromillage. Zij testen dit uit, en eerst lijkt alles beter te gaan, maar drank maakt ook meer kapot dan je lief bent, als je veel drinkt en alcoholisme ligt op de loer. Geweldig geacteerd weer, met lach en traan. En heel raar om dit nu te zien, nu we niet meer in grote groepen bijeen komen, vooral de drinkgelagen van de afgestudeerden.

Deze film kreeg ik in kersttijd als tip. Het gaat over een internaat voor moeilijk opvoedbare jongens met een heel strenge directeur, waar een nieuwe leraar/ surveillant komt werken, die eigenlijk muziekleraar is. Hij begint een koor, de kinderen komen tot bloei en een blijkt een bijzonder talent te hebben. Feel good film.

The Windermere children is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep joodse kinderen, die de concentratiekampen overleefden en na de oorlog opgenomen worden in Engeland in Windermere. Hier proberen ze met hulp en elkaar hun leven weer op te bouwen. Ontroerend.

Over een dementerende vader en zijn dochter. Prachtig geacteerd door Anthony Hopkins en Olivia Colman. Ook deze is ontroerend.

Dan nog even heel iets anders, een heel spannende serie over een moord op een onderzeeboot. Een vrouwelijke rechercheur stapt voor een aantal dagen aan boord om dit te onderzoeken. Moord, spionage, en heel spannend, met Suranne Jones.

One Comment Post a comment
  1. O dan ga ik denk ik de Windermere children kijken, dank voor de tip!

    woensdag, januari 5, 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: