Spring naar inhoud

Fietsen inNoord-Holland

Dit jaar, wat nog steeds in de greep staat van het Corona virus staat, geen vakantie in het buitenland ( rustiger, minder gedoe) maar korte vakanties in eigen land. En dat kan ook een weekend zijn. 4 en 5 september fietste ik 230 km in noord-Holland , de West-Friese Omringdijk met wat uitstapjes.

De auto geparkeerd in Enkhuizen, en de ebike afgeladen en de dijk op. De West-Friese Omringdijk dateert al uit de 13 eeuw, het beschermde West-Friesland tegen de zee. Ik volgde op mijn fietstocht grotendeels de dijk, maar wou een bezoek brengen aan het museum Kranenborg in Bergen, door de duinen bij Schoorl fietsen en had een goede B&B gevonden in de Rijp, dus ipv 126 km werd het 230 km.

Zaterdag was het grijs weer, maar beide dagen droog. Eerst langs het IJsselmeer tot Hoorn, waar ik koffie dronk.

Daarna landinwaards, veel molens .

Langs Alkmaar door de bossen en duinen bij Schoorl. Mooi gebied, maar wel druk. Logisch, want sinds Corona wandelt en fietst heel Holland, zeker op zo’n mooie dag.

Vervolgens naar Bergen. Mooie expositie met schilderwerk van die Brücke in Museum Kranenburgh.

Via Alkmaar , waar ik op school gezeten heb en nu op een terras in drukke centrum wat gedronken heb , naar de Rijp. Ik overnachte er in het Pakhuys en at in het wapen van Münster. Beide van dezelfde eigenaars, heel aardig en gastvrij en heerlijk eten. Het ontbijt de volgende dag in de zon op terras was om te zoenen.

Daarna weer richting Alkmaar, andere route. Ook vandaag weer veel beide trajecten van eerdere wandelingen, zo ook deze pont over het Noord-Hollands kanaal.

In Alkmaar was het nu veel rustiger.

Weer richting Schoorl, de kust volgend tot Petten. Vanaf Camperduin werd het rustiger.

Bij Petten landinwaards naar de Dijk, mooi kronkelend.

Door Schagen richting Kolhorn. Door de Wieringermeer, die tegenwoordig vol staat met windmolens, zo ver je kunt kijken. Ik koos er vervolgens voor om bij Lammertschaag van de dijk af te gaan, mooi gebiedje met veel vogels

In Medemblik op een terras aan de haven een glas rosé met bitterballen. Ik hoefde niet zo ver meer en volgende stuk geen tegenwind meer. Met dank aan de Formule 1 race in Zandvoort met Jos Verstappen was er plek op het terras.

Daarna over de IJsselmeerdijk naar Enkhuizen. Heerlijk weekend geweest

2 Reacties Post a comment
  1. Ook voor mij bekende plekken. Maar ook verandert er veel, bijv de vele vakantiehuisjes, en de WM vol windmolens etc. Maar blijft mooi, noord Holland.

    vrijdag, september 17, 2021
  2. Wat een enige blog met zoveel bekende plekken voor mij! Wat heb je einden gefietst zeg en veel gezien!

    vrijdag, september 17, 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: