Spring naar inhoud

Rondje fietsen door bos, en langs de IJssel

Het is een koud voorjaar, maar prima voor buiten activiteiten. Dus gisteren de e-bike weer uit de garage gehaald (beste aankoop in jaren) en een mooi rondje gemaakt.

Vanuit Epe over het fietspad over voormalige spoorlijn richting Epe. In het beken en sprengen gebied de fiets geparkeerd en gewandeld langs de sprengenbeken( direct nadat je zuidelijke Horsthoekerbeek gepasseerd bent klaphek door) om ook hier de beekmijtertjes te zoeken, welke ik eerder in gebied Motketel zag, en yes , gevonden,

Daarna door naar Heerde en langs Apeldoorns kanaal naar Hattem. Ik vond het tijd voor koffie, maar was pas half 12, terrassen mogen pas om 12 uur open (coronamaatregelen), dus koffie to go met cinnamonroll bij de bakker, stadspoort door en heerlijk op een bankje met mooi uitzicht genoten van de koffie.

Verder ging het, de IJssel over en langs de andere kant verder. Mooi fietsen is dat altijd. Veel ooievaars op pas geploegd land bij Zwolle. Zijn de weidevogelbeschermers helemaal niet blij mee. Je hoort en ziet sowieso weinig weidevogels meer.

Gelukkig nog wel in Lierderbroek, ik verliet de IJssel even bij Windesheim om in Lierderbroek, een door boeren beheerd weidevogelgbied naar de grutto’s te kijken luisteren. En nog meer vogels en hazen te zien tussen de koeien. En in de bosjes.

Ik was toen zo dichtbij familie en had wel weer zin in koffie. Mijn neef zou vast niet thuis zijn, maar misschien zus of nichtje in Lierderholthuis wel. Even kijken of ze niet nog sliepen, want werken beide in de zorg, maar nichtje zat aan tafel te studeren. Gezellig bijgekletst. Zus kwam even later ook uit bed.

Ik koos ervoor om weer fietspad door Lierderbroek richting Windesheim te nemen. Bij Herxen de Ijssseldijk weer op. Wat is het er toch mooi. Mocht je je afvragen, wat het witte is: allemaal madeliefjes.

Bij Wijhe met de pont over (een vrouwelijke schipper deze keer, dat was voor het eerst) en langs de IJssel verder, er af richting Oene en vandaar naar Epe. Heerlijke fietsdag, 76 km.

No comments yet

Plaats een reactie