Spring naar inhoud

Citytrips: Londen

Vanaf 14 november een lang weekend met Giny naar Londen. Met de trein vanaf Zwolle, heel comfortabel al kan het nog wel sneller, als je in de toekomst maar 1x hoeft over te stappen. Nu was dat voor ons in Rotterdam en in Brussel, waar je door de douane en veiligheidscheck moest, qua procedure vergelijkbaar met een vliegtuig.

We hadden een oyster card, een soort ov chipkaart, waar je geld op kunt zetten. We hebben echter het meeste te voet gedaan (20-25 km per dag) het was prima weer (1x wat motregen) , dus voor vertrek het saldo weer van de kaart gehaald.

In Londen heb je veel mooie parken om door te lopen van A naar B. Een andere keer kozen we voor winkelstraten. Niks gekocht natuurlijk, wel naar de luxe gekeken. Helaas waren de kerstetalages van Harrods niet meer wat het geweest was, meer produktpresentatie. Maar er was wel genoeg kerstsfeer te zien in de stad.

We zijn ook in het London Eye geweest, groot reuzenrad met mooi uitzicht over de stad.

Portobello Road Market, Covent Garden, Borough Market, Tower Bridge, Buckingham Palace en de Thames: we liepen wat af. Soms kwamen we mooie muurschilderingen tegen.

Natuurlijk ook museum bezoek. Ik wou graag naar Tate Modern, daar was ik nog nooit geweest. Bijzonder industrieel pand bij de rivier, heel groot, moderne kunst. Er was een tentoonstelling met werk van Olafur Eliasson. Musea in Engeland zijn vaak gratis, speciale exposities moet je dan voor betalen. 20 pond, niet goedkoop, maar leuke expositie. Meest verrassend: een tunnel gevuld met gekleurde mist, waar je doorheen loopt, waarbij de kleur verandert. Ook op andere plekken spelen met licht, spiegels, schaduwen. En een wand van mos.

Tweede museum was National Gallery. Zo veel moois te zien, waaronder mooie Rembrandts zonder menigte ervoor.

Ook nog naar evensong in Westminster Abbeye. Viel wat tegen, et werd een deken ingewijd, het was dus erg druk, je kon koor niet zien en minder hoed horen, en duurde ook langer.

Buiten de kerk een indrukwekkend eerbetoon aan alle gesneuvelden in de oorlog.

We logeerden in Garden Court Hotel in Notting Hill, wat prima was, al had het ontbijt wel wat uitgebreider gemogen. Dat compenseerden we ruimschoots met ons avondeten: 3x bij een restaurant met 1 Michelinster, ja Giny weet wel wat ze uitzoekt. De eerste avond aten we bij Texture, een IJslands restaurant. Zag er prachtig uit, Scandinavische sfeer, heerlijk eten , leek ook wel beetje Deens. De tweede dag een afternoon tea bij Kai Mayfair, een chinees restaurant. Dat vond ik de topper, alles zag er zo mooi uit en was heerlijk. De derde avond was ook bij een chinees, Hakkasan Hanway Place. Een heel hip restaurant, groot, snelle bediening (600 couverts per dag! ) . Heel donker met blauw, goed licht boven tafel, heerlijk eten. En met een dj. De muziek vond ik wel erg hard. Lekker en bijzonder dus.

Al met al lekker weekend. En de trein vind ik aanrader.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: