Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad: van Zwolle naar Zwartsluis

Gisteren liepen we van Zwolle naar Zwartsluis langs Overijsselse Vecht en Zwartewater. De herfst is begonnen, maar de temperatuur was zomers. Een zonovergoten dag. Heerlijk gewandeld via Hasselt en Genemuiden. Twee keer met de pont over, waarvan eenmaal een voet veer was net achter Zwolle (het Haersterveer). Dit veer gaat vanaf oktober uit de vaart, we varen dus nog op tijd.

We begonnen te lopen bij de bushalte Bergkloosterweg. Vanaf hier liepen we langs begraafplaats Kranenburg. Hier blijkt vanaf 2016 ook een Chinese begraafplaats te zijn, we namen even een kijkje. Daarna ging het richting Agnietenberg, en pont over de Vecht.

Mooi wonen hier en een oase van rust. Aan de andere kant opende iemand net een expositie, we namen een kijkje en hadden een heel leuk gesprek.

Over een dijkje liepen we verder, de was wapperde soms aan de lijn.

We passeerden kleine buurtschappen, liepen over rustige weggetjes. De Vecht voegde zich bij het Zwartewater.

Hasselt kwam in zicht met Stenendijk, waar langs in het voorjaar Kievits bloemen bloeien. In het Hanzestadje staat een Jacobskerk. In deze plaats komen veel wandelroutes samen we waren hier al veel vaker.

  • Voorbij Hasselt staken we de brug over het Zwartewater over, en liepen langs de andere kant tot Genemuiden. Soms over de weg, soms over een grasdijk. Genemuiden is bekend vanwege de vele tapijtfabrieken. We namen de pont naar de overkant en liepen terug langs het Zwartewater naar Zwartsluis. We mochten hier over de dijk lopen, tussen de koeien door overstapjes nemend. Bij de bushalte een klein half uur gewacht op de bus naar Zwolle. Heerlijke dag gehad.
  • %d bloggers liken dit: