Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad: van Dalfsen naar Zwolle

Een mooie etappe met onderweg een aantal havezaten en heel veel bloemen en vlinders. Ook veel eikenbomen, maar voel nog niks jeuken. Nederland wordt geteisterd door de eikenprocessierups, maar ik heb nog nergens last van gehad.

Huize den Berg was de eerste havezate, die we zagen, vlak bij Dalfsen. Eigendom van het geslacht van Dedem. Ik las eerder het boek de barones en de dominee, een verboden liefde in de negentiende eeuw. De barones uit het boek groeide hier op.

Daarna werden we geruime tijd opgehouden bij een bloemrijke berm, zo mooi.

Overal koeien in de wei. Daarna het bos in. Hier kun je goed zien, hoe droog het is. Door een kunstwerk werden we er aan herinnerd, dat hier in de WO2 een V2 raketinstallatie was om Antwerpen te bestoken.

Bij een boerderij bij Mataram even met de man gepraat, die de heg knipte. Hij woonde er niet, de oude man die met de rollator door de tuin liep en aan het schoffelen was wel. Mooi hoe deze man niet achter de geraniums zat, maar er tussen bezig was.

Een ringslang op ons pad. Leefde nog, je zag de tong bewegen en even later verdween hij in het gras.

De volgende havezate, waar we langs kwamen, was de Horte. Het Overijssels Landschap heeft hier haar kantoor. Mooie tuin erbij.

Hier nog wel wat stromend water.

Daarna richting Wythmen langs de Wythmener pas en de golfbaan.

Onweer voorspeld voor de middag, dus op tijd op pad. Om 9 uur liepen we al bij Dalfsen. De eerste uren prachtig weer, vanaf half 1 regenachtig met af en toe een klap onweer. Daar hebben we respect voor, dus 2x geschuild in een kapschuur, en toen we langs de Isala liepen en het onweer direct boven ons was, als een haas naar binnen en aan de koffie. Toen we weer naar buiten gingen reed de bus net weg. Dan maar lopen naar het station, was weer droog.

De bus stond al klaar bij het station, maar na een half uur nog steeds geen chauffeur. De bus erna reed wel, dus overstappen en we hoefden niet te betalen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: