Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad: van Ommen naar Dalfsen

Op 8 mei 2019 liep ik met Tonny, Nera en Dini een etappe van het Havezatenpad. Ze hadden regen voorspeld, we hadden verwacht de hele dag in miezer of hardere regen te lopen en de zon niet te zien. Maar buienradar zit er ook regelmatig naast, het was heerlijk wandelweer, met zon, en de regen kwam pas toen we in de trein naar Zwolle zaten.

Met openbaar vervoer naar Ommen. Daar pakten we de route weer op, richting Vecht. Die oversteken en dan door het dorp.

Onderweg kom je van alles tegen, zo ook een boerderij, waar de koeien melk voor ijs van Ben en Jerry leveren.

Bij een huis met mooie oude bomen maakten we foto’s en een praatje met de eigenaar. Het bleek een oude herberg te zijn, met binnen nog de oude gelagkamer. We mochten zelfs een kijkje binnen nemen. Zijn vrouw kwam op dat moment thuis, en zal wel verbaasd zijn, dat haar man met 4 vreemde vrouwen in de keuken stond.

We liepen in de buurt van de Vecht. Heel mooie paden.

Bij de stuw bij Vilsteren is een van de vistrappen, die ze in de Vecht aangelegd hebben. En er is een een kunstwerk van hardsteen en hout in de vorm van 2 tronen. Op 6 andere plekken zie je deze zgn. waterschapsbanken, welke door het waterschap zijn gesubsidiëerd. De aanleiding was overname van het beheer van de rivier de Vecht en de Regge van Rijk naar waterschappen Groot Salland en Velt en Vecht.

We kwamen in de buurt van kasteel Rechteren, maar niet er langs, en zijn deze keer ook niet om gelopen. Toen Tonny en ik eerder deze route gelopen hebben, hebben we dat wel gedaan en ons ook aan het maken van een foto vanaf privé terrein gewaagd. Er werd ons toen vriendelijk gevraagd, dat we vast nog verder wilden lopen, en dat hebben we toen ook gedaan. Ooit hoop ik er nog eens binnen te komen. Er zijn nu nieuwe eigenaars, er moet ook geld in het laadje komen voor onderhoud, dus dat zal vast nog wel eens gebeuren.

Samen op de foto bij een spiegel bij een paardenbak. En oversl bloemen.

Bij Dalfsen de trein gepakt. Hoe die steen zo blijft balanceren, blijft me altijd verbazen. Café op station was dicht, dus geen ijsje.

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: