Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad: van Nijverdal naar Ommen

Gisteren liep ik met Tonny, Nera en Diny van Nijverdal naar Ommen, 30 km over het Overijssels havezatenpad. Het was een prachtige zonnige dag, en afwisselende route, waarbij we langs de Regge liepen, of een stukje er van af.

Er bloeide onderweg van alles: speenkruid, bosanemonen, katjes, groot hoefblad, magnolia’s en sleedoorn. Over een paar dagen zullen de krentenbomen ook bloeien, daarna volgen de meidoorns, de krijgen eerst blad, sleedoorn bloeit op kaal hout.

Onderweg waren we alert of we een fitis zouden horen: helaas niet, terwijl ze toch al weer 2 weken in het land zijn. Wat we aan vogels zagen en hoorden, was een stuk minder dan toen Tonny en ik de route april 2017 liepen. Het aantal insecten en vogels gaat echt achter uit. Leukste waarneming vandaag: grote gele kwikstaart bij een stroomversnellinkje in de Regge,

We hebben een topdag gehad. Dini was aanvankelijk van plan bij Eerde op de bus te stappen, maar liep uiteindelijk ook mee naar Ommen. Goede verbinding met trein en bus, mooi op tijd thuis , en na genieten met de benen omhoog.

One Comment Post a comment
  1. Prachtig met al die voorjaarsbloeiers.

    zondag, maart 31, 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: