Spring naar inhoud

Filmtip: Hampstead

Afgelopen vrijdag weer een film gezien bij de filmliga in Epe. Hampstead, over een voormalige dakloze, die volledig selfsupporting in een hut op Hampstead Heath , een groot park bij Londen woont. Hij dreigt zijn huisje te moeten ontruimen. Een weduwe, die in een appartement in een van de nabijgelegen villa’s woont, en niet past bij het soort mensen, wat daar woont, en haar leven maar een beetje op zijn beloop laat, ziet hem toevallig door haar verrekijker. Er ontstaat een relatie en de ontruiming wordt na een rechtzaak verhinderd. Ze kiezen beide hun eigen weg en deze komen weer mooi samen.

Een mooie warme film, waar ook om gelachen kan worden. Met Brendan Gleeson en Diana Keaton. Mooie Engelse beelden. Wil ik toch ook weer eens naar toe op vakantie.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Harry Hallowes, een zwervende man die een huisje bouwde in de Heath. Na een lange rechtszaak verkreeg hij het eigendomsrecht voor zijn deel van het park. Voor de verfilming is Harry omgedoopt tot Donald en ook het bijbehorende liefdesaspect berust op fictie

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: