Spring naar inhoud

Klompenpaden: Klarenbeeksepad en Albapad

Op deze regenachtige zaterdag , liep ik met Tonny 2 klompenpaden, het Klarenbeeksepad en een deel van het Albapad, wat daar vlak bij ligt. Beide mooie paden, we komen zeker nog eens terug en lopen dan het hele Albapad. Nu namen we per abuis een routeverkorting, maar vonden het ook wel best, want toch 21 km met regen en het stuk door Beekbergerwoud hadden we wel gelopen.

We zetten de auto in Klarenbeek bij restaurant Pijnappel, waar we na afloop warme chocolademelk dronken. Dit smaakte ons goed. Onder het lopen, met regenjassen aan, niet echt last van de regen, en als je maar doorloopt, heb je het ook niet koud.

En als je goed om je heen kijkt, is er ondanks het grijze weer , genoeg kleurigs om van te genieten. We maakten tenminste diverse foto’s.

We liepen eerst de lus rond de kerk bij landgoed Klarenbeek. Daarna het westelijke deel van het Klarenbeekpad, vervolgens via de routeverbinding onder de snelweg door naar het Albapad, daarvan het deel door Beekbergerwoud met vlonderpaden, dan weer via de verbinding naar het Klarenbeekpad, en dan oostelijke deel lopen.

Geen poezen onderweg, die houden niet van regen, maar wel een poezenpad.

Onderweg nog wat paddenstoelen.

We liepen door het Beekbergerwoud. Vroeger lag hier het enige overgebleven oerbos van Nederland. Ze proberen dit gebied nu weer te herstellen. Een nat gebied, waar diverse vlonderpaden lopen. Ik was er nog nooit geweest, vond het er erg mooi en kom er nog zeker eens terug.

Onderweg ook diverse bruggetjes over beken en sloten. Deze was wel heel mooi gemaakt.

Onderweg 2 andere wandelaars gezien, 3 hardlopers en een paar mountainbikers. Je hoorde wel in de verte steeds de snelweg.

Tot slot bij Pijnappel in Klarenbeek aan de warme chocolademelk. Op het toilet zagen we dit bord hangen, een mooie spreuk om mee te eindigen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: