Spring naar inhoud

Klompenpaden: Paddenpad bij Wapenveld

Vandaag was het mooi wandelweer. Dat dachten meer mensen deze eerste kerstdag, veel wandelaars kwam ik tegen rond Wapenveld. Ik liep het Paddenpad, een klompenpad. Een prachtige en zeer afwisselende wandeling. Alleen geen echt klompenpad: niet over boerenland, geen overstapjes.

Wel koeien gezien in een openstaande stal.

Ik parkeerde de auto bij pannenkoekenrestaurant het Mussennest. Vandaar liep je naar de bedrijfspanden van Euroma. Ik kon de specerijen ruiken.

Vervolgens  liep ik naar een bosgebiedje, Klooster Hulsbergen. Vroeger was hier een fraterklooster. Na de reformatie hield dit op te bestaan.

Onderweg een bankje, wat aan vervanging toe is.

Je loopt het bos uit en komt dan in een prachtig open gebied met kolken, weteringen, die naar de IJssel lopen, en meerdere gemalen.

Je loopt een stuk over een fietspad langs de Hoogwatergeul , welke als overlaat tussen Veessen en Wapenveld is aangelegd, om in tijden van extreem hoog water, het water in de Ijssel wat te doen dalen. Dit komt naar verwachting 1x in een mensenleven voor. Verder is de grond in gebruik als weidegebied. Het is geen echte geul, maar een strook land , waar ze dijken omheen aangelegd hebben, met een inlaat en uitlaat. Er zijn bruggen gebouwd, zodat je van de ene naar de andere kant kunt komen. Hieronder zie je zo’n brug en het fietspad over de dijk. Aan de andere kant ligt de Grote Wetering. Hier een mooi vogelgebied. Er is ook een vogelhutangs het pad.

Daarna een stukje door Wapenveld.

Na het oversteken van het Apeldoorns kanaal en de Groteweg nog een stuk door bos en over een stuwwal de hei op. Het was er nu grijs en saai, tot dat de bewolking brak.

Een prachtige wandeling.

One Comment Post a comment
  1. Overstapjes of niet, het was weer een wandeling die je veel fraaie foto’s van het mooie polderlandschap hebben opgeleverd.

    woensdag, december 26, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: