Spring naar inhoud

Filmweekend op Vlieland

Op Vlieland is een klein theater, Podium Vlieland, waar filmweekenden georganiseerd worden. Ik was er 1x eerder, ook toen Scandinavische spannende films. Goed bevallen, dus nu weer. Combinatie van film en natuur, want er blijft tijd over om te fietsen en wandelen. Hotel en fietshuur zitten in een arrangement.

Welke films heb ik gezien:

Försvunnen: een vrouw, die een trauma heeft meegemaakt, pakt haar boeltje op om te gaan verhuizen. Onderweg in de eindeloze Zweedse bossen, wordt ze echter achtervolgd. Heel spannend. Weinig dialoog, de natuur in beeld tijdens achtervolgingsscenes.

Was nog goed wakker om 23 uur. Desondanks toch maar niet blijven zitten na begin van volgende film, een western met Mikkelsen. Goede acteur maar deze film was niet mijn ding

8-Ball: een Finse film over een jonge vrouw met baby, die uit de gevangenis komt en probeert te breken met haar oude leven met verslaving en crimineel vriendje, wat niet mee valt. Een politieman probeert haar te helpen. Zeer heftig, zat te stuiteren op mijn stoel..

Borg/McEnroe: over de eerste Wimbledon finale tussen de 2 totaal verschillende persoonlijkheden en hoe ze zo geworden zijn. Boeiend.

The oath: een IJslandse film over een arts, die zijn verslaafde dochter wil redden uit handen van haar dealer vriendje met criminele contacten. Hij raakt hierdoor steeds meer in de problemen. De eed van Hippocrates is centraal thema. Spannend en af en toe mooie IJslandse beelden.

Two lives: Tot slot nog een Noors- Duitse film over Lebensborn ( kinderen van Noorse moeder en Duitse vader, verwekt tijdens de bezetting, die door de Duitsers bij de moeder weggehaald werden) , een vrouw, die haar Noorse moeder terug vindt, en zaken uit het verleden, die ze liever verborgen had gehouden met dramatische gevolgen. Heel mooie film. Liv Ulman speelt de moeder.

Hier nog een mooi interview met een van de 2 mannen achter Podium Vlieland. Hij kwam als asielzoeker op Vlieland terecht. Inspirerend.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: