Spring naar inhoud

Vosbergenpad op herhaling

Afgelopen woensdag voor de derde keer het Vosbergenpad gelopen, één van de klompenpaden in Gelderland. Het is een prachtig afwisselend pad, met bos, heide en een kasteeltje.

Deze keer met 8 wandelvriendinnen. We lopen altijd op woensdagochtend vanaf de Berghoeve bij Wissel, maar 1x per jaar ergens anders, gecombineerd met een etentje. Deze keer bleven we lekker in de buurt, vlak bij Heerde is het mooi wandelen en bij Bistro Voldaan kun je heerlijk eten.

We begonnen aan het kanaal, eerst een stukje over de weg, maar daarna werd het al snel mooier.

Je loopt door bos en over een mooi geaccidenteerd heideveld. Het had beetje gemotregend, rook lekker, maar nog niet echt herfstig. Ook weinig paddenstoelen.

Je loopt in Heerde vlak langs de Bolletje fabriek. Er werden koekjes gebakken, dat was te ruiken.

Daarna langs de beek naar Vosbergen, een klein kasteeltje. Heel mooi stukje, ik bleef foto’s maken.

Daarna langs het Apeldoorns kanaal naar ons startpunt.

Na de wandeling hebben we heerlijk gegeten bij bistro Voldaan aan het kanaal bij buurtschap Hoorn vlak bij Heerde. Toen ik een jaar geleden met Nera deze route liep, was men hier druk aan het klussen. Inmiddels bestaan ze dus één jaar . Wij besloten toen om in 2018 als uitje deze wandeling te maken en hier te gaan eten. We waren niet wezen voorproeven, maar recensie in lokale krant was erg positief. En terecht. Je kunt er lekker eten, en het ziet er binnen verrassend leuk uit. Nu nog een extra vegetarisch gerecht op de kaart, zodat er ook voor vegetariërs iets te kiezen valt. Dit is tegenwoordig tenslotte een grote doelgroep en alleen maar één vegetarische schotel is wat weinig. En ook meer salade en frietjes op tafel. Wij waren met een grote groep, en bestelden wat bij, want het was erg karig. Dit zagen we later terug op de rekening. Overigens hadden ze nu een goede aanbieding, deze maand 3 gangen menu voor 29.95. Zelf genoot ik van een voorafje met kleine wildgerechtjes, als hoofdgerecht fazant en toe tarte tatin met pruimen. Ook mijn tafelgenoten vonden het eten erg lekker. Heerlijke wijn erbij, die ze deels zelf importeren uit Italië. Leuk ingericht restaurant met goede akoestiek , fijn licht en lekkere stoelen. Wij komen vast nog weer een keer terug.

4 Reacties Post a comment
 1. Het Roots Natuurpad komt hier ook langs, mooi stuk. Wij liepen er in februari dit jaar op een dinsdag. Bistro Voldaan was toen helaas gesloten.

  vrijdag, oktober 26, 2018
 2. Leuk dat je me volgt uit Italië Karin. Ik heb het nog vaak over hoe fijn we het die week bij jullie hebben gehad. Groeten aan Hans en veel plezier in Italië

  vrijdag, oktober 26, 2018
 3. Sien de waal #

  Beleef de dag zo weer opnieuw, prachtig met die foto’s erbij.
  Het eten heb je mooi en goed samen gevat Klaske.

  vrijdag, oktober 26, 2018
 4. Karin Vorstenbosch #

  Leuke wandeling !!
  Regelmatig lees ik je schrijven. Leuk om te volgen.
  Hartelijke Groet uit Italie,
  Karin Vorstenbosch

  vrijdag, oktober 26, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: