Spring naar inhoud

Wadlopen van Holwerd naar Ameland

Gisteren bij ideaal nazomerweer wezen wadlopen van Holwerd naar Ameland. Veel grote groepen lopers, het was het laatste weekend dit seizoen dat deze tocht gelopen wordt.

Het blijft altijd weer een wonder, dat je te voet de Waddenzee kunt oversteken. Het eerste stuk was wel zwaar door slik, voor mij gevoel was het langer door slik lopen dan op mijn eerste wadloop tocht naar Rottumeroog. Toen we een keer over zand liepen ging het gemakkelijk, ook het aankomen op Ameland bij het Oerd was licht lopen.

Het licht onderweg is betoverend.

Je moest een paar keer tot je middel door het water lopen om geulen over te steken. Het water was echter helemaal niet koud.

Aangekomen op het eiland staken we door de duinen over naar de Noordzeekant en liepen over het strand naar Nes, waar we net nog tijd hadden voor een patatje alvorens de boot naar de wal te nemen.

Een fijne dag. Wel vond ik de wadloop tocht naar Rottumeroog tot nu toe het allermooiste, dit komt ook omdat wij toen alleen op het wad waren en de zon onderging, waardoor alles nog mooier was om te zien.

One Comment Post a comment
  1. Stoer hoor! Ik had het ook altijd eens willen doen, maar het is er helaas nooit van gekomen. Dat is dan weer een goede les om dingen niet te lang uit te stellen.

    zondag, oktober 7, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: