Spring naar inhoud

Vogels kijken

Vorig weekend zijn we met 20 vogelaars van de Knnv Apeldoorn een lang weekend op pad geweest naar Zuid-Holland/ Zeeland . Het was een heerlijk weekend: veel vogels gehoord en gezien ( we kwamen tot 112 soorten), zonnig weer en goed gezelschap.

Met 3 busjes reden we richting Zeeland. Omdat we een afslag mistten en een verouderde Tomtom bij ons hadden, werden de plannen omgegooid. We gingen eerst naar de gebieden, die voor dag 3 bedoeld waren. Onze eerste stop was bij de Maasvlakte. Ik was daar nog nooit geweest. Aan de ene kant grote kranen en containerschepen, aan de andere kant hoor je de nachtegalen en cetti ’s zangers.

daarna gingen we richting Quackjeswater. Hier nestelen altijd lepelaars

We verbleven zoals al 2x eerder in pension Ouddorp. Een prima plek. Daar eerst aan de borrel en toen aan de nasi. Met een aantal maakte we daarna nog een mooie wandeling door dr duinen en langs het strand. Helaas was de strandtent al gesloten, dus geen koffie.

De volgende morgen eerst naar de Slikken van Flakkee. Een prachtig gebied. Alleen erg veel geluidsoverlast op dat moment van werkzaamheden aan de andere kant van de dijk. Wel hoorde ik hier voor het eerst dit jaar de koekoek en ook veel andere vogels zoals de nachtegalen. En we zagen een blauwborst.

Bij de Brouwersdam zagen we een grote zee-eend en een zeehond, altijd leuk. We namen deze dag ook een kijkje bij de buitenhaven van Stellendam, waar we de dijk opklommen en lunchten.

Daarna zouden we naar een bepaald punt, maar daar bleek in de afgelopen jaren een resort te zijn gebouwd. Dan maar door naar de Preekhilpolder. Mooi rondje over de dijk gelopen.

Lekker gegeten bij de Groen Lanteern en toen met een deel van de groep nog even maar een kijkscherm.

de volgende dag gingen we via de Brouwersdam op weg,waar we via de telescoop veel zwarte zee-eenden zagen. Ook mooi de vele steenlopers en paarse strandlopers.

Daarna naar mijn favoriete punt, de Koudekerkse inlagen bij Plompe toren. We hebben hier een keer velduilen gezien, maar dat was vroeger in het jaar, nu waren ze er helaas niet meer.

Daarna nog naar een nieuw punt, de gasthuisbult. Prachtig om mee af te sluiten.

Totaal kwamen we op 112 soorten. Boor mij waren de zwarte zee-eend en de dwergmeeuw ( met zwarte onderkant van de vleugels) nieuwe soorten.

One Comment Post a comment
  1. Dat zijn zo te lezen leuke dagen geweest met veel soorten zeg! Leuk om met een groep dit te doen.

    zondag, april 29, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: