Spring naar inhoud

Groot-Frieslandpad: van Haulerwijk naar Veendam

Op 24 en 25 maart liep ik met Tonny door 3 provincies over het Groot-Frieslandpad. Een gevarieerde route met prima wandelweer , maar wel grijze dagen, geen zon gezien en nog kale bomen. Het voorjaar zat er welaan te komen, we hoorden 1x een tjiftjaf, de eerste van het jaar. Wel veel geelgorzen en zanglijsters. Verder de veldleeuwerik.

Het eerste stuk van Haulerwijk naar Een was vrij saai. In de buurt van Norg werd het echter aantrekkelijker qua landschap en een bankje tegenover de Margarethakerk nodigde uit tot een koffiepauze.

Leuk was het dat we over paden kwamen, waar we met Drenthepad en Jacobspad ook al liepen.

Het volgende dorp was Vries met al weer zo’n mooie romaanse kerk.

We overnachtten nog 1 dorp verder in Tynaarlo bij vrienden op de fiets, een gastvrij adres. Voor het avondeten liepen we weer klein stukje terug maar hotel de Vriezenbrug. Met wandelschoenen kun je hier prima terecht . Tonny had eerst gebeld om een ander restaurant te reserveren, daar deed men wat aarzelend hierover.

De volgende dag onderweg een hunebed, we zijn tenslotte nu in Drenthe.

Mooie natuurgebieden onderweg alleen nog erg kale bomen. En ook de akkers waren grijs.

In Annerveenschekanaal dronken we koffie in de voormalige consistorie van de kerk . Nog 10 lopers maakten hier ook een stop.

Daarna was het niet ver meer naar Veendam. Via een recreatiegebied kwam je leuk deze plaats binnen. Met trein en bus op huis aan. Mooi weekend gehad met 2 lange wandeldagen.

3 Reacties Post a comment
  1. Ik heb het net gelezen, Klaske, dank voor de tip. Tja, hier in die uithoeken kan dat een heel probleem zijn. Reden waarom wij regelmatig zijn gaan liften. Mooie tocht, deze laatste. Wij zullen de rest van het GF-pad, nu we wat dichter bij huis zijn, vooral als dagtochten lopen waarschijnlijk. Groeten!

    zondag, april 29, 2018
  2. Let op els , op zondag kun je uit Bellingwolde niet weg komen met Ov. Zelfs geen belbus! Wij wachten op een taxi

    zondag, april 29, 2018
  3. Wij liepen vorige week (minivakantie vanwege het prachtige weer) van IJlst naar Hemrik. Jullie blijven ons voor šŸ™‚ Kan helaas mijn website nog niet bijwerken.

    zondag, april 29, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: