Spring naar inhoud

Tilburg met Museum de Pont is de reis meer dan waard 

Zaterdag met een studievriendin uit Middelburg afgesproken. Doen we 1x per jaar, ergens tussen onze woonplaatsen in.  Bijkletsen, iets leuks doen, en lekker eten. Heel gezellig. 


Deze keer gingen we naar Tilburg. Ik wilde graag naar de jubileum tentoonstelling van Museum  de Pont. Ik was er nog nooit geweest, maar was zeker niet de laatste keer. Wat een pracht museum in oude wolspinnerij. En de tentoonstelling was geweldig. Zoveel moois, geks, verbazingwekkends. We hebben niet eens alles gezien, waren op een gegeven moment verzadigd. Dus ik moet een keer terug om de expositie nogmaals te bekijken.

Om al vast vooraf te genieten: Op zondag 17 en 24 september werd in het televisieprogramma Kunstuur een tweeluik over De Pont uitgezonden. Je kunt de twee afleveringen nog bekijken, door op de link te klikken: deel een en deel twee . 

Ook leuk om door de stad te lopen, in gebied tussen spoorzone en de Heuvel veel mooie art deco en jugendstil pandjes uit de bloeitijd van deze voormalige textielstad, en straatjes met hippe horeca. Ik kan uit ervaring de terrassen van Anvers Brasserie en de Tilburgse spaarbank aanraden. Loop ook even naar de Piushaven voor een  drankje op een terras in de zon om de dag af te sluiten. 

One Comment Post a comment
  1. Die afleveringen van Kunstuur heb gezien, lijkt me inderdaad een prachtig museum.

    dinsdag, oktober 17, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: