Spring naar inhoud

Mooie muziek, wandelen en More

Vorige week vrijdag en zaterdag ben ik naar het Cellofestival Zutphen geweest. Dit wordt elke 2 jaar georganiseerd. Van woensdag tm zondag zijn er dan diverse masterclasses en concerten in Zutphen, waarbij de cello de hoofdrol heeft. Musici uit allerlei landen. Verrassende muziek en oude bekenden. Jong talent en gelauwerde meesters.

IMG_1152

Ik heb genoten van 4 concerten. Vrijdagochtend eerst van delen uit suites voor cello solo en bewerkingen voor cello ensemble van JS Bach . Hemelse muziek. Vrijdagavond een concert met allemaal voor mij onbekende muziek met als thema ” In duistere diepten, reflectie op het eindige” . Requiems, in memoria, alles van 20e eeuwse componisten, waarvan er een (Willem Jeths) bij aanwezig was. Prachtige  muziek. Zaterdagavond had ik 2 concerten achter elkaar, eerst sonates van 4 klassieke componisten in de Oosterberg Buitensociëteit. Daarna snel naar de Walburgiskerk voor het kaarsenkroonconcert. Door dat het eerste concert uitgelopen was, kwam ik , ondanks snel lopend, net te laat aan. Jammer, maar ook wel weer mooi om met muziek in een donkere kerk te worden ontvangen: Spaanse kathedrale muziek, afgewisseld met de cantate ” To the field of the stars ” van Gabriel Jackson ter viering van de pelgrimage naar Santiago de Compostella. Zó mooi. Kippenvel.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hiernaast was er ook tijd om te wandelen, dit door het prachtige Zutphen, maar ook in de buurt van Joppe, waar ik logeerde in huize Hermine , een pracht van een b&b met kunst en mooie natuur.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En er was ook nog tijd voor meer: museum More in Gorssel en het Museum Henriëtte Polak en Stedelijk Museum op de nieuwe lokatie in de Hof van Heeckeren in Zutphen. Een paar heerlijke dagen dus.

One Comment Post a comment
  1. Guus #

    Wat een acties, ongelooflijk! Goed te horen dat je zo genoten hebt van het Cellofestival en nog veel meer in/ om Zutphen.
    Ik heb nog een goeie boekentip…” Asta’s ogen” van Eveline Stoel. Indische Familiekroniek met geschiedenis van 1943—2008. Groetjes Guus

    maandag, september 4, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: