Skip to content

Kasteel Wijlre in Limburg: een mooie combinatie van kunst en natuur.

Ik ben een paar dagen naar Zuid- Limburg geweest. Veel gewandeld natuurlijk, maar ook een beetje cultuur. Zo bracht ik een bezoek aan Kasteel Wijlre .

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Buitenplaats Kasteel Wijlre is opgericht door het echtpaar Jo en Marlies Eijck. Zij hebben dit kasteel in 1981 in vervallen staat verworven en gerestaureerd. In 2001 werd het Hedge House aangelegd naar een ontwerp van de architect Wiel Arets, een combinatie van expositieruimte, kippenhok en orchideeënkas. Om het kasteel een prachtige tuin/ park met ook hierin moderne kunst. Waar vind je bijv. een afdruk van een omgevallen boom in de plattegrond van hagen in het park. Of een tuinhuisje waarvan Peter Struijcken de kleuren bedacht heeft (appelgroen) . Maar ook een moestuin en weilandje met orchideeën.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In de expositieruimte was een tentoonstelling met werk van Gordon Metta-Clark. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het schijnt een grootheid geweest te zijn. Hij is opgeleid als architect, maar heeft nooit iets gebouwd, hij zaagde juist huizen door midden (splittings) of zaagde er een gat in, waardoor daglicht naar binnen kwam (cuttings) . Bijzonder werk.

2 Reacties Post a comment
  1. Krijtlandpad is prachtig Trudi. Ik heb dit ooit ook gelopen

    zondag, juni 18, 2017
  2. Trudi #

    Leuk om dit te lezen. Ga morgen naar Zuid-Limburg dus wie weet ….als er tijd over is! Maar eerst het Krijtlandpad lopen!

    zondag, juni 18, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: