Skip to content

KNNV excursie in Reestdal

CSON1263.jpgGisteren vanuit de KNNV Apeldoorn een excursie in het Reestdal. Ik had deze voorbereid met hulp van Greetje en andere leden van de Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst e.o. Eerst ontvangst bij Kroko Multipunt in IJhorst (geweldige ambassadeurs van de streek) met koffie met lekkere koek, daarna liepen we naar de Reest en kregen bij de kerk van Oud IJhorst een uitleg over het gebied en de aalstal, die ze daar hersteld hebben. Vervolgens liepen we het grootste deel van de paarse route  (totaal ongeveer 5 km). Een mooi rondje, sommigen vonden het wel beetje ver, want er was genoeg te zien onderweg.

Na de lunch dan ook bij Oud Avereest gekozen om niet de hei op te gaan, maar een prachtig rondje van 2.5 km door Overijssel en Drenthe,omdat we 2x de Reest over staken Zo waren we keurig op schema terug bij de Wheem om de terugreis aan te vangen. We hadden prachtig weer en de reacties waren positief. Het gebied nodigt uit om met de verschillende werkgroepen nog eens te bezoeken en dan een verdieping te maken, dus korter wandelen.

GLLE2247

UGRX1661

Wat ik zelf deze keer heel leuk vond: we zagen een ree (vind ik altijd leuk,!overigens elke keer in dit gebied nog 1 of meer reën gezien)  , en sporen van een das (latrine in een holletje, nooit geweten dat ze dat doen), heel veel libelles (en ik weet nu dat echte libelles en juffers allemaal tot de libelles horen, en dat je ze kunt onderscheiden, doordat echte libelles met gespreide vleugels zitten en juffers ze tegen het lichaam houden) en heel veel korenbloemen langs de akkers van Overijssels Landschap, of in de braakliggende akkers (ze laten de graanakkers na 3 jaar een jaar braak liggen, of zaaien het in met een groen bemester, bijv. knopherik, dat is wilde radijs)

CDIG0441

WLXN8675

IMG_9880

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: