Skip to content

Reestdal: wandelen in de buurt van Oud-Avereest

IMG_3293Met de  KNNV Apeldoorn gaan we op excursie naar het Reestdal. een prachtig gebied langs een meanderende beek, die de grens vormt tussen Drente en Overijssel . Hij begint in het nu afgegraven hoogveengebied tussen Slagharen, Lutten en Dedemsvaart en mondt 35 km verder uit in het Meppelerdiep. De Reest is nooit gekanaliseerd, meandert nog steeds door een dal met natte hooilanden, stuifzandduintjes en heidegebied.

IMG_3267

IMG_3268

Ik ben de afgelopen week een paar keer op verkenning geweest, onder andere bij Oud-Avereest. Hier zijn vanaf bezoekerscentrum de Wheem een aantal wandelingen uitgezet in het grensgebied van Overijssel en Drenthe.

IMG_3253

Ik wandelde vanaf de kerk, liep over het kerkenpad de Reest over naar het “brugje van Bartje”, en daarna via een bosje de hei op, naar Takkenhoogte en Meeuwenveen(de oranje wandeling) .

IMG_3271

IMG_3274.jpg

Onderweg veel vlinders. Ze willen alleen nooit stil blijven zitten. Deze gehakkelde aurelia wel. Ook 2 boomvalken gezien.  En heel veel vogels gehoord, vooral ook bij Takkenhoogte.

IMG_3265.jpg

IMG_3286

IMG_3288

IMG_3291

Ook nog langs de zuidkant gelopen. In een nat stuk zag ik de gewone waterranonkel. Wat je gewoon noemt, ik vond ze prachtig. Hondsdraf zag je ook overal. En her en der nog pinksterbloemen.

IMG_3299

IMG_3313

IMG_3317.jpgBij Rabbinge vond ik het ook erg mooi, met de es en oude boerderij.

IMG_3305

IMG_3307

IMG_3308

IMG_3309

Ik liep daarna vanaf Rabbinge over het kerkenpad richting de Wildenberg, een boerderij, waar je nu vakantie kunt vieren. Door het weiland en over de Reest weer naar een paar andere boerderijen en langs akkers met graan terug naar de Wheem. De reestdalkoek en koffie smaakten er prima.

IMG_3318

IMG_3319

IMG_3321

One Comment Post a comment
  1. Wat een prachtige wandeling

    woensdag, mei 17, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: