Skip to content

3 keer in 1 week naar theater: is dat niet te veel? 

Nee hoor, af en toe kan dat best. En afgelopen week was het weer zo ver. In De Zwolse theaters de Spiegel en Odeon zag ik 3 prachtige voorstellingen. Deels (ruim) van te voren geboekt, maar ook één op het laatste nippertje gepland op aanraden van vrienden. En het was genieten.

Eerst 5 februari naar het Nederlands Blazers Ensemble. Ze voerden met 3 solisten (Johannette Zomer, Frans Fiselier en Bernard Loonen) de Mozartopera Don Giovanni uit en gaven hier een heel eigen  draai aan. Ze hebben dat al met meer opera’s gedaan, noemen het een pocketopera. Het plezier en de muzikaliteit spatte er van af. Er zaten ook prachtige vondsten in, bijv de scene met de vader van Donna Anna, die als standbeeld tot leven komt. En natuurlijk speelden en zongen ze na afloop nog in de foyer van Odeon. Genieten met een glaasje erbij. Jammer dat ik schor was en niet goed mee kon zingen.

Een paar dagen later gingen we naar The Analogues voor een uitvoering van muziek van the Beatles, nl. het album Sgt. Peppers lonely haerts club band en meer.  The Beatles zijn op een gegeven moment gestopt met live optreden, en hebben dit album nooit live gespeeld, konden in de studio uitpakken met orkest en vernieuwende dingen. Om dit nu live te horen met blazers en strijkers was een geweldige ervaring. Het zag er ook prachtig uit en bij de toegift van meerdere nummers stond het publiek beschaafd Zwols te swingen.

Tot slot ging ik zondag nog naar Opera2day met Dr. Miracle’s last illusion. Vrienden vertelden , dat ze hier naar toe gingen en de recensies waren lovend, dus kocht ik op het laatste nippertje een kaartje voor dit mij onbekende Haagse gezelschap. Wat een verrassing  was deze voorstelling met een combinatie van varieté, illusionisme, opera, en dans. Ik heb de hel tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Echt een aanrader.

3x theater in een week is wel veel, maar het was ontzettend leuk. En zo zijn  er nog veel meer mooie programma’s in Zwolle. Ze programmeren er heel goed, en gevarieerd. Heerlijk zo’n theater in de buurt.

One Comment Post a comment
  1. Wij konden er hier in de schouwburg De Lawei ook niet altijd aan ontkomen. Soms spelen meerdere mooie voorstellingen nu eenmaal vlak na elkaar.
    Die uitvoering van Sgt. Peppers lijkt mij ook wel wat … 🙂

    dinsdag, februari 14, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: