Skip to content

Hollandse Kustpad: van Petten naar den Helder

img_2194

Onze wandeling langs de Noordzeekust hebben Tonny en ik gisteren voltooid. Een lange wandeldag, 32 km, en een lange reis met OV (bijna 6 uur). Ik vertrok om 6.15 en was om 20.10 uur weer thuis. Als het plein bij het station in Den Helder niet was opgebroken, waardoor we om moesten lopen, hadden we een trein eerder gehaald, die reed net voor onze neus weg. Thuis snel douchen en  met een kom heerlijke preisoep naar het recept van Loes van onze wandelgroep met de benen omhoog naar de tv serie Victoria kijken : helemaal voldaan relaxen. Nu rest van het Hollandse Kustpad nog 3 dagen wandelen:  de aftakking naar den Oever, en daarna de Afsluitdijk. Dan is het rondje Nederland voltooid.

img_2160

We gingen met de trein naar Alkmaar en pakten daar de bus. Bekende plek voor mij, ik zat vroeger op school in Alkmaar en ging dan met de bus. Lange reis: 15 min fietsen, klein uur met de bus, 15 min lopen en dat 2x per dag. Maar je bent er snel aan gewend, al is het wel zonde van je tijd. Nu stapten we in de bus met een groep dames en 1 man, die ook het Kustpad liepen, zij stapten in Schoorl uit en liepen naar Callandsoog. Wij stapten in Petten uit, en pikten daar de route weer op, richting Korfwater en langs ECN.

img_2161

De wandeling vandaag was veel saaier dan vorige etappes: vnl. verhard over fietspaden, en het was eerst ook erg grijs, later kwam de zon, dan iets meer kleur. Als de bloembollen bloeien, zal het er echter heel anders uitzien. Nu zag op de akkers de contouren van de bloembedden onder een beetje stro.

img_2162

img_2166

Wel zagen we vandaag heel veel honden. Vooral op het pad over het duin langs het Zwanewater , waar we niet door mochten lopen (er is maar 1 ingang, en kleine rondwandeling mogelijk. Ik wil er in mei eens naar toe om orchideeën te zien) .

Er is altijd wel iets te zien onderweg, bijv. mossen, paddestoelen of bijzondere geiten.

IMG_2177.jpg

img_2189

img_2182

img_2180

Zo liepen we via Callandsoog, Groote Keeten (waar we stopten voor uiensoep en koffie) , langs Julianadorp richting den Helder. Onderweg vuurtorens de Kaap en Lange Jaap.

img_2190

img_2202

Bosgebiedjes, door de duinen en over de dijk langs de zee. Best afwisselend zou je zeggen, waarom ik dan toch deze etappe als saai ervaren heb: veel rechte paden, verhard of schelpenpad. En geen mooie luchten, een wisselende wolkenlucht zou ook een heel verschil gemaakt hebben, er was nu weinig kleur. Op het laatst brak de zon echter door, dat maakt meteen een heel verschil.

img_2178

img_2185

img_2188

img_2191

img_2193

img_2197

Voor de foto’s op een grijze dag  is het fijn, dat Tonny een rode jas aan heeft.

img_2192

img_2204

Het laatste stuk langs en over de dijk naar den Helder langs de zee, kijkend naar de vogels, oa. veel scholeksters en steenlopers. Texel en de boot daarnaar toe waren heel dichtbij.

img_2199

img_2203

We kwamen uit bij het station in Den Helder. Heb me als kind nooit gerealiseerd, dat de Hema en V&D , waar we kleding en taart gingen kopen met het gezin, zo dicht bij het station waren. Indruk van den Helder is echter net als vroeger: het waait er altijd, en geen aantrekkelijk centrum.

10 Reacties Post a comment
 1. jeannette #

  Haha!.. 😉 (hoezo passend in het beeld van destijds 😉 )

  zaterdag, februari 25, 2017
 2. Klopt. Bijna altijd
  Maar ging dan wel achter mijn buro zitten radio luisteren, dacht mijn moeder dat ik met huiswerk bezig was en dan hoefde je niet af te wassen 😉

  dinsdag, februari 21, 2017
 3. jeannette #

  Volgens mij had je in de bus je huiswerk altijd al af … 😉

  dinsdag, februari 21, 2017
 4. De tv serie….je schreef dat je daar thuis naar ging kijken.

  vrijdag, februari 17, 2017
 5. Mooi fotoverslag van een lange wandeling

  maandag, januari 30, 2017
 6. Wat bedoel je met Victoria? Die naam ben ik niet tegen gekomen

  zondag, januari 29, 2017
 7. Je hebt het toch maar weer volbracht, knap hoor. Er komt heel wat reistijd bij maar ja dat kan niet anders. Victoria is mooi he?

  zondag, januari 29, 2017
 8. Wij hebben vrijdag Beyond Sleep gezien naar boek Nooit meer slapen van WF Hermans, echt goede film
  Je weet, we lopen hier altijd wat achter vergeleken met Amsterdam.
  Fijn dat jullie het goed hebben gehad op de Kanaries, wil ik ook keer heen .
  Groetjes
  Klaske

  zondag, januari 29, 2017
 9. guus heemskerk #

  👏 👍. Heb je nog een goeie film tip? You are my inspiration😊. Net terug van Tenerife 😎. Was geweldig. Echt wandeleiland en zeer gevarieerd landschap. Liefs en fijne zondag. X

  Verzonden met mijn Windows Phone
  ________________________________

  zondag, januari 29, 2017
 10. Knap gedaan maar dat is voor mezelf niet haalbaar

  zondag, januari 29, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: