Skip to content

Grote rivierenpad: variant Rottemeren

img_1759

Gisteren een lange wandel-reisdag. Om 6.45 van huis en om 20.15 weer thuis. We liepen het eerste deel van de Rottemeren variant van het Hollandse Kustpad. We begonnen bij bushalte de Loet bij Lekkerkerk, dat was 2.5 uur met treinen en bus. Daarna was de wandeling 33 km (met het lopen over stations, en overstappen totaal 40,3 km die dag) , eerste stuk prachtig, tussen de weilanden door met beetje rijp en veel zon.

img_1761

img_1764

img_1762

img_1767

Het prachtige winterweer deed ons dromen van een echte winter. Nera zei: Brexit had niemand verwacht, en het gebeurde, dat Trump de verkiezingen zou winnen, had niemand verwacht, en het gebeurde, dat de Elfstedentocht komt, verwacht niemand, maar misschien komt deze ook deze winter. Zou mooi zijn .

img_1768

img_1769

img_1774

img_1771

img_1775

img_1777

We liepen naar Gouderak, waar we de pont namen naar Moordrecht.

img_1778

img_1781Het mooiste stuk van de route hadden we toen gehad, een groot deel van de wandeling daarna was niet bijzonder, en tussen Nieuwerkerk ad IJssel en Zevenhuizen was het afzien. Waarom de route langs de drukke N219 liep en niet iets naar het westen over een dijkje tussen de huizen, konden we niet begrijpen.

img_1782Chocolademelkstop bij de Roerdomp, iets buiten Zevenhuizen (lekkere appeltaart) Laatste stuk door een recreatiegebied, ook niet zo bijzonder, maar we waren ook gewoon moe en het werd schemerig. Wel nog een mooie molen, en we zagen dat de lucht ook prachtig rood kleurde, alleen op dat moment geen vrij zicht.

img_1786

img_1787

Net voor donker bij de bushalte Molenhoek bij Terbregge. Toen nog een lange reis naar huis met bus, metro, treinen. Eerste trein zat vol, maar gelukkig gingen er mensen staan (toch een voordeel van grijs haar) . Ivm werkzaamheden reden we over Schiphol.
In de trein stelde Nera voor om aan de hand van de kaart in het boekje te kijken, of we het wel de moeite van de lange reistijd waard vonden om het laatste stuk van de variant te lopen. Nou, daar hoefden we het boekje niet voor raad te plegen, we waren het er snel over eens, dat dit niet echt iets toe voegde, en dat we voorlopig wel genoeg hadden gelopen rond Rotterdam. Dini , die deze variant niet meeliep (verstandig van haar ) kreeg een appje, dat we besloten hadden, dat de route af was. Begin januari komen we met z’n vieren bij elkaar om te overleggen, welke onze volgende route wordt. Wat mij betreft graag minder reistijd en minder asfalt dan deze laatste dag.
Maar wel lekker een hele dag buiten geweest, en veel zon gezien. Mijn buurvrouw vroeg me, of we ook zoveel mist hadden gehad. Nee dus, we hadden weer geboft.

One Comment Post a comment
  1. Prachtig, die licht winterse landschappen badend in dat mooie, wat wazige licht.

    zondag, november 27, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: