Skip to content

Hollandse Kustpad: van Egmond naar Petten

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wat een bof met het weer afgelopen zaterdag. Bijna geen regen gehad, maar wel schitterende wolkenluchten. Als we een dag later waren gegaan, hadden we de eerste herfststorm met veel regen en wind mee gemaakt. Ik denk dat ik dan Tonny had voorgesteld om onze wandeling af te blazen. Maar zaterdag was het genieten. Alleen jammer dat ik mijn camera had vergeten. Gelukkig zit er op mijn telefoon ook een aardige camera. Veel foto’s gemaakt, vooral heel veel wolken. En het beeld veranderde soms met de minuut. Kijk maar mee.

Met auto, trein en bus naar Egmond, en daar het strand op. 3 km over het strand gelopen, ondertussen ons vergapend aan de zee en de lucht. Een ons passerende mountainbiker zei, dat we wel naar links moesten kijken. Nou dat deden we zeker wel. Lekker lopen met de wind in de rug.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Daarna door de duinen. Af en toe dreigende lucht, maar we hielden het vrijwel droog. Langs een paar paardjes en een meertje. Er stonden bijzondere paddenstoelen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op naar het volgende meertje, daar hielden we een koffie en broodstop op een bankje. De foto’s zijn met heel korte tussenpoos gemaakt, de wolken jaagden de zon weg.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In de buurt van Schoorl zagen we, dat het gehageld had. Fijn dat wij daar niet midden in liepen.

img_7551

In de dennenbossen van Schoorl waren veel paddenstoelen te zien, vooral oude, niet meer zo mooie. Maar toch wel een paar leuke voor op de foto.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bij Groet kun je goed het hoogteverschil zien tussen de duinen en het lage land er achter.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vanaf Hargen liepen we langs en over de Oude Hondsbossche slaperdijk. Nog meer mooie wolken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Tot slot bogen we af naar de Hondsbossche Zeewering. Hier heeft in de Middeleeuwen de Allerheiligenvloed in 1570 de duinen weggevaagd. Een saaie dijk kwam hier voor in de plaats. In onze kust was dit echter een zwakke plek, nu hebben Boskalis en van Oord voor de dijk duinen en een strand  opgespoten. Geweldig leuk om hier langs te lopen, en ik denk dat het het toerisme ook goed zal doen in dit stukje Noord Holland. Mijn broer zei, dat ze het dorpsplein in Petten ook een facelift gegeven hebben. Dat hebben wij echter niet gezien, wij stapten aan de rand van Petten op de bus. Toch fijn dat je na 27 km lopen maar 2 minuten hoeft te wachten. Het was daarna nog wel 3.45 uur reizen naar huis. De eerste trein was wat koud en erg vol, maar gelukkig konden we zitten. In Utrecht hadden we echter tijd voor een kop koffie, en de tweede trein was lekker warm.
Nog 1 etappe, dan zijn we in den Helder.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

2 Reacties Post a comment
  1. Ja echt mooi geworden

    woensdag, november 23, 2016
  2. Ja, de Hondsbossche zeewering is mooi geworden he? Het is echt goed toeven daar op het mooie brede strand.

    woensdag, november 23, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: