Skip to content

Grote Rivierenpad: het Erasmuspad

img_1694We hebben het Grote Rivierenpad belopen van Hoek van Holland naar Kleef. Er zijn echter nog 2 varianten, waarvan Tonny, Nera en ik zaterdag 12 november er 1 gelopen hebben, het Erasmuspad van de Oude Maas bij Rhoon dwars door Rotterdam, eindigend bij het Oude Noorden. Het liep een stuk meer ontspannen door Rotterdam, dan Amsterdam. In Rotterdam heb je de ruimte, brede paden en wegen. In Amsterdam is het constant opletten, anders word je van de sokken gereden door automobilisten of fietsers, waarbij vooral toeristen, die niet gewend zijn aan fietsen in de stad, een enorm risico vormen.

img_1744

We begonnen onze wandeling in Rhoon. Daar heeft Jan Brokken gewoond, die ik pas nog in Epe hoorde voorlezen. Even bij de kerk gekeken, en toen richting jachthaven bij Oude Maas, waarna we door de grienden liepen, een mooi stukje natuur. Kijk even goed naar de foto links onder, het lijkt net een gezicht.

Daarna ging het door polders richting Rotterdam. Prettig lopen door het Zuiderpark. Parken heb je nodig in een stad. Toen ik nog in Amsterdam woonde, was het Vondelpark mijn toevluchtsoord.

Daarna door de stad, langs het water, af en toe nog oude gebouwen, die gespaard zijn met het bombardement in 1940 , en vooral veel moderne architectuur. Manhattan aan de Maas. Sinterklaas was net vertrokken, we zagen de pepernoten nog liggen.

Natuurlijk liepen we over de Erasmusbrug. Wat is het toch elke keer weer een pracht, echt een icoon van de stad.

Ergens koffie gedronken en verder gelopen naar het Centraal Station. Langs de Rotte en een grote begraafplaats ging het naar het station Rotterdam Noord. Daar pakten we de trein naar Rotterdam Alexander en verder naar ’t Harde. Fijne wandeldag gehad, droog gebleven, wel grijs weer.

2 Reacties Post a comment
  1. Met al die moderne hoogbouw is het ineens een heel andere serie geworden dan we hier meestal zien verschijnen. Maar zeker niet minder mooi. De skyline van Rotterdam is toch wel de mooiste van ons land, denk ik.

    dinsdag, november 22, 2016
  2. Leuk format zo, met die fotocollages. Wij waren in februari een weekend in Rotterdam en liepen toen een NS rondwandeling ipv het Erasmuspad. Vooral omdat we wat meer van de stad, waar ik in mijn kinderjaren vaak kwam, wilden zien.

    dinsdag, november 22, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: