Skip to content

Swan Lake van Jakop Ahlbom

Het Zwanenmeer op muziek van Tsjaikovski is een van de bekendste klassieke balletten. Theatermaker Jakop Ahlbom, van wie we begin dit jaar de voorstelling “Horror”zagen , heeft nu op verzoek van ICK zijn eerste grote dansvoorstelling gemaakt, waarbij hij een eigen interpretatie aan het bekende sprookje geeft, en de Indierock band Alamo Race Track,welke live speelt tijdens de voorstellingen, bekende muziek als inspiratie gebruikt, maar ook zelf muziek gecomponeerd heeft.

In zijn voorstellingen gebruikt Ahlbom mime, illusionisme en dans , zien de beelden er surrealistisch uit en komen de donkere kanten van mensen naar voren. Ook hier is dit het geval. Niet goed na te vertellen, je moet het gewoon zien. Dat deden wij gisteravond in Zwolle. Weer een heel ander soort dansvoorstelling dan gebruikelijk. Dat vinden we juist leuk, we laten ons graag verrassen. Het zag er prachtig uit met onder andere dansers met dierenkoppen, en varieté beelden op het toneel. Het soort muziek kenden we ook niet. Hans heeft dus direct de cd gekocht.
Ik vond het wel af en toe wat langdradig, gezocht, mistte de spanning/ passie. Bij de voorstelling “Horror”, had ik dat absoluut niet. Echter zeker geen spijt naar deze voorstelling toe te zijn gegaan.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: