Skip to content

Naar de Fundatie in Zwolle en Heino

Met Marion 13 augustus naar 2 prachtige tentoonstellingen in de Fundatie geweest, Lyriek van het Landschap in Heino en Wilden (expressionisme van Brücke en der Blaue Reiter) in Zwolle. De tentoonstelling in Zwolle had ik al eerder bezocht, maar zag ik graag nog een keer. Wat een kleur, wat een prachtige schilderijen. Als je nog niet geweest bent, gaat dat zien!


De tentoonstelling in Zwolle is tot en met 18 september (in Groningen is een paralelle tentoonstelling over de Nieuwe Wilden), de tentoonstelling in Heino tot en met 2 oktober. 


En als je er toch bent: er is nog meer te zien. In Heino een prachtige beeldentuin en er is op dit moment een tentoonstelling met werk van Sibyl Heijnen, Ruimte voor reflectie. Ze heeft voor een paar ruimtes van het kasteel een installatie gemaakt, met onder andere perkament, koeienhoeven, rubber met gooud. Bijzonder.


In Zwolle hangen momenteel borduurwerken, welke Rob Scholte verzameld heeft. Je kent ze wel, met stramien van bekende schilderijen. Hij hangt ze omgekeerd om, ende achterkant laat iets zien over de persoonlijkheid van de maakster: grote steken snel thuis, of alles netjes afhechten. Deze borduurwerken hangen in grote rijen tentoongesteld. Is dit nu kunst? En van wie is het beeldrecht? Het is in elk geval iets, wat tot discussie leidt. Mooi is anders. Het meeste genoten wij van De Wilden in Zwolle. 

3 Reacties Post a comment
 1. Prachtige werken.Een bezoek loont daar zeker de moeite

  woensdag, augustus 17, 2016
 2. Ik hoop er ook nog aan toe te komen Hermien.

  dinsdag, augustus 16, 2016
 3. Hermien #

  Ik was het weekend in Groningen naar “De Wilden”ook echt de moeite waard om te zien.

  dinsdag, augustus 16, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: