Spring naar inhoud

Met de wandelgroep op stap in Friesland

Op woensdagochtend wandelen wij altijd in wisselende samenstelling in de buurt van Wissel en Vaassen op de Veluwe. Prachtige omgeving en heel gezellig. Een paar jaar geleden zijn we een keer wezen wadlopen. Dat was een groot succes en is een ander jaar herhaald. Nu proberen we 1x per jaar een ander soort wandeling te maken dan onze normale woensdagwandeling.


Dit jaar gingen we naar Friesland. Ik had in de krant gelezen, dat in Jorwert, waar Tonny en ik met Jabikspaad een mooie ontmoeting hadden en de kerk bekeken, een nieuw soort klooster  (Nijkleaster) wordt opgericht met elke woensdagochtend een viering , wandeling en lunch. Dat hebben we dus meegemaakt, en het was echt heel bijzonder: de aandacht, stilte, bezinning, verbondenheid. Ik genoot ook erg van het samen zingen, klonk zo mooi in de kerk. Misschien dat ik later, als ik meer tijd heb, weer bij een koor ga. 

De wandeling ging deels in stilte. We hadden een tekst ter overdenking gekregen. De tweede helft kon je daar desgewenst met een andere wandelaar over praten. Dat het een beetje miezerde was niet erg, maar juist sfeervol. Al met al voelde het als een mini pelgrimstocht. 
Na de gezamenlijke lunch gingen we naar museum Belvedère in Oranjewoud, waar een tentoonstelling was met werk van Käte Kollwitz (indrukwekkend, beklemmend, ze heeft veel ellende gezien in en rond de oorlog en beelden zijn van alle tijden) . Natuurlijk ook naar vaste collectie gekeken.

Eén van de dames van ons groepje, was nog nooit in Friesland geweest en vond het er erg mooi. Kan ik me niet voorstellen, dat je in Nederland woont en nog nooit in Friesland geweest bent. Ze komt er vast nog wel eens terug.


Daarna nog wandeling bij museum en in Overtuin. Vervolgens lekker gegeten bij Tante Sjaan in Vierhouten. Topdag.

img_6148

One Comment Post a comment
  1. Wat een leuk idee om 1x/jaar een andersoortige wandeling te maken.

    dinsdag, september 27, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: