Skip to content

Grote Rivierenpad: van Kranenburg naar Kleef

Op 9 juli liepen we naar het eindpunt van het Grote Rivierenpad in Kleef. Het zal bedoeld zijn om routes aan elkaar te koppelen, maar raar blijft het wel: geen grote rivier gezien deze dag, vooral veel bos. Dat was wel fijn, omdat we het anders te warm hadden gehad. Maar deze etappe had er wat mij betreft ook uit gemogen,  mooier was geweest om de route te laten eindigen met een rondje Nijmegen.

Kranenburg bekeken we vorige keer al, en veel is er ook niet te zien. Dus liepen we snel het stadje uit, waar we uit de verte nog een blik op wierpen.

img_5961


Eerst liepen we langs de bosrand, daarna door het Reichswald. Hier ontmoetten we een stel, wat deze route ook liep. We passeerden elkaar een paar keer.

img_5966

Bij Kleef liepen we langs een gedenknaald met uitzicht op de Kleefse tuinen bij het voormalige Kurhaus, nu museum. Deze tuinen zijn aangelegd rond 1660 door stadhouder Johannes Nassau-Siegen.

img_5969

img_5971
In Kleef een soort optocht, had met schutterij te maken. Verder niet veel en ook niets bijzonders in Kleef gezien. Net als bij einde Naoberpad, dat was ook zo’n laatste etappe, die niets toevoegde aan de route.

image

img_6138Kaffee mit Kuchen op het terras en daarna met de bus terug naar onze auto. Geen bijzonder mooie of interessante etappe, wel lekker gelopen en bijgekletst.

Met Tonny en Nera ga ik nog de varianten rond Rotterdam lopen. Dini slaat dit stuk over, te veel stad voor haar. Mij lijkt het Erasmuspad dwars door Rotterdam met zijn bijzondere architctuur wel leuk toe. En zo eindigen we deze route tenminste wel bij de rivier.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: