Skip to content

Uitwaaien op Schiermonnikoog

Al weer naar de kust geweest, deze keer paar dagen uitwaaien op Schiermonnikoog . Het was koud, regende, hagelde, en er stond flink wat wind. Maar tussendoor scheen de zon.


Gefietst, gewandeld ( o. a. vanaf Balg aan oostpunt, waar ik met Balgexpres heen was gegaan en in de verte op een zandbank honderden zeehonden lagen) en vogels gespot.


Totaal 68 soorten vogels gezien, of eigenlijk 69 als je witbuikrotgans en zwartbuikrotgans als aparte soorten ziet. Dit zijn de zekere waarnemingen. Op wad scharrelde veel meer rond, maar te veraf en heb geen telescoop. Leukste waarnemingen: nachtegaal diverse keren gehoord en 1x gezien, blauwborst gehoord en vervolgens gezien, watersnip gehoord en kneu aantal keer gezien.

img_5139

img_5130

img_5126

img_5137

Ik logeerde weer in herberg Rijsbergen. Net buiten drukte van centrum. Eten deed ik bij strandpaviljoen de Marlijn, heerlijke vissoep en salades. Jammer dat het steeds te koud was om buiten te eten, ben net een dag te vroeg vertrokken. Echt rustig is het trouwens niet op eiland , is meivakantie. Maar er zijn wel rustige plekken. Volgende Waddeneilanden staat al weet geboekt, met Pinksteren paar dagen naar Wieringen.

Hier het streeplijstje met mijn waarnemingen

2016 april schiermonnikoog

3 Reacties Post a comment
  1. Wat een ruimte! Op je beelden is niet te zien dat het druk was, niet iedereen komt blijkbaar voor de natuur. Lijkt me zo handig om vogelgeluiden te kunnen onderscheiden.

    maandag, mei 16, 2016
  2. Dat schier oneindig brede zandstrand … wow … 🙂

    zondag, mei 1, 2016
  3. Wat is het daar prachtig van natuur

    zondag, mei 1, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: