Skip to content

Een vogelweekend in Noord Nederland

IMG_4939

IMG_4951

Afgelopen weekend gingen we met de vogelwerkgroep van de KNNV Apeldoorn een weekend richting Lauwersmeer. Met 21 personen in 3 busjes op pad, overnachten in een groepsverblijf bij Vierhuizen (Robersum), waar heerlijk voor ons gekookt werd, en onderweg de hele dag vogels kijken, met af en toe een korte wandeling .

IMG_4972

IMG_4989

Eerste dag bij Dollard en Eems , o.a. de schitterend gelegen vogelhut Kiekkaaste, de volgende dag rondje Lauwersmeer, en op de weg naar huis nog naar de buurt van Eernewoude, en Ketelmeer Vossenmeer.

IMG_4964

IMG_4978

IMG_4988

Totaal 119 soorten, een record. Bijzondere soorten erbij als beflijster (lijster met witte bef, zie je op trek soms, was mijn 3e keer) , kuifduiker (nooit eerder gezien, een fuut met goudkleurige kuif op de kop, heel anders dan de geoorde fuut , die we ook zagen, die heeft kleine pluimpjes), en bosruiter (zonder de kenners had ik deze er niet uit gehaald) . En altijd weer leuk om een blauwborst te zien.Koud was het wel, maar daar waren we op gekleed.

IMG_4981

IMG_4986

En door de harde wind met buien (die grotendeels langs ons heen gingen) prachtige wolkenluchten (op de terugweg wel natte sneeuw, maar toen zaten we in de auto)

IMG_4995

IMG_4998

Het was ook weer erg gezellig, dus volgend jaar hopen we weer te gaan. Misschien dan weer naar Texel.

IMG_5004

IMG_5006

IMG_5017

IMG_5016

Ons streeplijstje  1604222324 Lauwersmeer 119

4 Reacties Post a comment
 1. 119 soorten! Wat veel. Leuk zo’n weekendje op pad met een stel vogelaars.

  maandag, mei 16, 2016
 2. Wat een prachtige luchten op je foto’s Klaske

  zaterdag, april 30, 2016
 3. Dag Guus
  Vanaf de ontbijttafel op Schiermonnikoog (ga zo zeehondjes kijken) een reactie: er was bij omroepmax een tv programma over eenzame 55 ers en wat je er zelf aan kunt doen, ze volgden deze mensen een jaar en zag de meeste opbloeien. Ik stuur de link, het programma is te bekijken via uitzending gemist. Door zelf aktief te worden ipv afwachten zag je mensen opbloeien.

  http://tvblik.nl/nooit-meer-alleen

  Tot volgende week

  Groetjes
  Klaske

  zaterdag, april 30, 2016
 4. guus heemskerk #

  Lieve Klaske. Ik heb al je blogs doorgestuurd naar een vriendin. Wat doe je toch geniet dingen. Feestjes, al die belevingen. Heb je nog een tip. Zij is een lieve meid, net 60, al 20 jaar gescheiden en eenzaam. Het begint me te benauwen want ze zegt dat zo vaak en ik kan haar er niet van af helpen. Voel haar verdriet en ik vind het ook verdrietig om een eenzame ziel te zien. Wat is een goeie tip, weet jij iets. Jij bent sowieso voor mij een voorbeeld, en hopelijk ook voor haar. Liefs en tot gauw Guusje Verzonden met mijn Windows Phone ________________________________

  zaterdag, april 30, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: