Skip to content

Naar de Jeroen Bosch tentoonstelling in den Bosch

Het is 500 jaar geleden, dat  Jeroen (Jheronimus ) Bosch overleden is. Ter gelegenheid hiervan is er in de stad , waar hij woonde en werkte van alles te doen, waaronder een tentoonstelling met een groot deel van zijn werk. Uniek om zoveel werken bij elkaar te zien, dus ondanks de te verwachten drukte toch een kaartje gereserveerd. En geen spijt, het was indrukwekkend. En omdat ik op 16 april om 9 uur al naar binnen mocht, was het nog niet druk , stond met nog 2 anderen voor het schilderij de Hooiwagen. Wat een wonderbaarlijke werken zijn dit, zo vol (bizarre) details, over de keuze tussen goed en kwaad. Een enorm vernieuwende kunstenaar. Geen spijt dat ik gegaan ben.

Kruisdraging

Kijk hier voor veel informatie over de schilder en zijn werk 

Marskramer

de marskramer, Boymans van Beuningen

Na 2 uur rondkijken tijd voor koffie met echte Bossche Bol van Jan de Groot in het museumcafé.

IMG_4877

Daarna wou ik nog een rondje over de tentoonstelling lopen, maar toen was het me te druk (mensen kwamen gefaseerd binnen, maar je bepaalt zelf hoe lang je blijft), dus wegwezen, en even de stad in, de Sint Jan bekijken (ook hier ramen van Marc Mulders, net als de week ervoor in Nijmegen. Boodschappen doen op de markt, en nog ergens een broodje gegeten. Enorm leuk gesprek met de Vlamingen naast me, ze moesten zich op een gegeven moment haasten, want gingen ook naar de tentoonstelling. Topdag.

IMG_4882

IMG_4879

3 Reacties Post a comment
 1. Het moet toch wel de moeite waard zijn om de details in die wonderlijke doeken van dichtbij te kunnen bekijken. Je blijft kijken en zoeken, denk ik …

  zaterdag, april 30, 2016
 2. Rondvaart over de Dieze heb ik in het verleden keer gedaan en is inderdaad aanrader Hannie. Prachtige stad den Bosch, Bourgondische sfeer.

  zaterdag, april 30, 2016
 3. Hannie #

  Fijn dat je zo genoten hebt van de tentoonstelling en “onze” stad met natuurlijk de St. Jan en de overheerlijke “sjekladebol” zoals wij de Bossche Bol in den Bosch noemen. De rondvaart, over de Dieze, zou ook een mooie aanvulling zijn geweest voor jouw topdag.

  zaterdag, april 30, 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: