Skip to content

Vogels kijken bij de vogelakkers van Oud Reemst

IMG_2622

Gisteren met de vogelwerkgroep van de KNNV Apeldoorn vogels wezen kijken in het gebied Planken Wambuis- Oud Reemst. We vertrokken vanaf de parkeerplaats bij de werkschuur van Natuurmonumenten, Harderwijkerweg 1 , Otterlo, routebeschrijving 

Hier is een informatiebord, er zijn 2 wandelingen, die je aan elkaar kunt knopen, gemarkeerd met blauwe of gele stippen. Wij liepen de kortste route (de blauwe), omdat we natuurlijk veel stil stonden. Ik wil zelf nog eens terug om ook de gele te lopen. Verder ook nog eens in september, als er veel vogels komen fourageren op de ingezaaide akkers.
Ook in de winter was het echter een mooie afwisselende wandeling met heide, bos (prachtige oude bomen) en uitzicht over een weide met runderen (het kalfje wat een paar weken geleden geboren is, zagen we er niet tussen). Niet zo veel vogels (maar 20 soorten, 06-02-2016 Oud Reemst dig. streeplijst ), maar wel een prachtige groep kepen (we zagen pas door de telescoop, dat het kepen waren. Er was geen zon/ het was erg grijs, door de verrekijker zag je geen kleur, we dachten eerst nog aan spreeuwen) en een mannetje en vrouwtje blauwe kiekendief (niet tegelijkertijd, op 2 verschillende plekken, waarbij het lang duurde, voor we het vrouwtje met zekerheid gedetermineerd hadden dmv de witte stuit, het mannetje was wel direct duidelijk door lichte kleur, met donkere vleugelpunten en karakteristiek vlieggedrag) .
IMG_2623

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: