Skip to content

Naar de film: Charlie’s country

Vrijdag bij de Eper filmkring een mooie film gezien, Charlie’s country, over een oudere Aboriginal, levend van een uitkering in een krot, die steeds vaker in conflict komt met de blanke autoriteiten, zich terugtrekt in de bush om op de manier van vroeger te leven, ziek wordt, naar het ziekenhuis gebracht, daar weg loopt en met een alcohol verslaafde vrouw gaat leven, zelf vervolgens in de gevangenis belandt, en uiteindelijk weer terug gaat naar zijn gemeenschap.

Heel mooi gefilmd, traag, weinig woorden, wel de geluiden van de natuur.
Herkenbaar landschap van toen ik in Australië was, en onder andere een paar dagen in Kakadu National Park in the Northern Territories was. Ook de trieste beelden van de verslaafde Aboriginals langs de kant van de weg, waren heel herkenbaar.

Prachtig acteerwerk van David Gulpilil. De regisseur Rolf de Heer is in Nederland geboren, en als kind naar Australië geëmigreerd. Mooie muziek ook.
Een prachtig psychologisch portret en een aanklacht tegen de maatschappij. Wat dat betreft denk ik, dat het met de Aboriginals in Australië op de zelfde manier is gegaan als met de Indianen in Noord Amerika.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: