Skip to content

Filmtip: A family

Waarom  beginnen goede films op tv altijd zo laat? En door de volleybalwedstrijd gisteren nog eens later. Toch ben ik opgebleven om vannacht naar een deense film te kijken, en had geen enkele moeite om wakker te blijven.

De film ” Een familie” van de deense regiseuse Pernille Fischer Christensen , met belangrijke rollen van Jesper Christensen en Lene Marie Christensen (geen familie),  gaat over Ditte, een jongevrouw, die voor belangrijke keuzes gesteld wordt. Ze krijgt een baan aangeboden in New York bij een galerie, en wil met haar vriend, die kunstenaar is, daar naar toe verhuizen. Dat ze ongepland zwanger is, past daar niet bij en ze besluit tot een abortus. En dan komt bij haar vader de kanker terug. Hij eist min of meer, dat ze de beroemde familiebakkerij overneemt. Dat doet ze niet, wel besluit ze, hoewel haar vriend ook aan haar trekt, om hun gezamenlijke droom na te jagen, om voorlopig bij haar familie te blijven.

Heel overtuigend worden de dilemma’s weergegeven. De emoties van de verschillende gezinsleden (de vader trouwde 2 keer) worden overtuigend getoond, de angst, het verdriet. Ook van de jonge kinderen. Hartverscheurend en heel aangrijpend.

Voor sommigen kunnen de geluiden en beelden van de doodzieke vader misschien wat te veel zijn. Maar er zitten ook heel verstilde momenten in, wat ook al komt doordat er met natuurlijk licht gefilmd is, zoals in films van de Dogma groep. Prachtig bijv. hoe 1 van de dochters  de verpleegkundige helpt haar vader af te leggen.

Een film, die je bij blijft.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: