Skip to content

Hanzestedenpad: Kampen- Hasselt

19 december was een grijze dag, zoals vaak voor komt in deze tijd van het jaar. Dat ik echter geen echte jas mee nam op de wandeling, maar alleen een heel dunne windstopper, en bijna de hele tijd zonder jas liep, is wel bijzonder. Wat een warme winter is het, of eigenlijk kun je van winter niet spreken. Ik verlang naar vorst, rijp op de bomen, sneeuw die blijft liggen (en dat de snelwegen dan wel goed berijdbaar zijn) . Het is echter zoals het is, zo ook met deze wandeling: hadden ze van ons mogen weglaten uit het boekje. Meer een fietsroute, alles verhard, bijna steeds langs de weg over fietspaden, saai.

Onze route begon in IJsselmuiden (Kampen ligt aan de andere kant van de IJssel). Een deel van de route liepen we in het verleden al eens met het Zuiderzeepad. De joodse begraafplaats kon ik me echter niet herinneren.

Het meest bijzondere onderweg vond ik nog de muskusrattenval, welke we onderweg zagen.

En natuurlijk een paar kerktorens, waaronder die van Mastenbroek, waar we ons brood opaten. Een heel oude polder is dit. De toren van Hasselt zagen we al van verre, verdween toen echter even, want het ging motregenen. Al snel werd het echter weer droog.  We liepen maar direct door naar de bushalte, zijn het stadje niet in geweest. Met de bus naar Zwolle, waar onze auto stond.
Nog 1 etappe, Hasselt- Zwolle, dan hebben we weer een boekje uit.

2 Reacties Post a comment
  1. Het is zoals het is Jan, dit grijze weer past bij dit jaar getijde. Het kan ook anders, ik herinner me ook wandelingen in de sneeuw in december in noord friesland en groningen. Maar jammergenoeg niet dit jaa 😦

    zondag, december 27, 2015
  2. De decemberse somberheid straalt van je foto’s af. Je had best eens een wat zonniger dag kunnen kiezen, dan had vast een vrolijker beeld opgeleverd. Maar ja, gedane zaken nemen ook in dit geval geen keer … 😉

    zondag, december 27, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: