Skip to content

Grote Rivierenpad: van Hemmen-Dodewaard naar Lent

IMG_1523

Gisteren liep ik met Dini, Nera en Tonny weer een stuk van het Grote Rivierenpad. Onderweg in de trein naar ons beginpunt veel regen. Maar buienradar beloofde vrijwel droog weer, en dat was het ook. De zon zagen we alleen in het begin, verder was het een donkergrijze dag. Het nodigde ons uit tot flink doorstappen en niet veel fotograferen. Op een route van ca 26 km 1x gepauzeerd en toen hadden we er bijna 20 km opzitten. We hadden zin in soep, en dan liefst nog met uitzicht op de Waal met vele voorbijgaande schepen. Wel eerst op de telefoon gecheckt of brasserie de Altena bij Oosterhout open was. Lekkere pompoensoep. Past bij het jaargetijde, woensdag kreeg ik onderweg ook al pompoensoep. Pieter had het toen in een thermosfles meegenomen.

IMG_1528IMG_1529IMG_1531

Onderweg even binnen gekeken in dit kerkje, zit nu een galerie in. Goede bestemming en zo kan dit markante gebouw hopelijk behouden blijven.

IMG_1536IMG_1540IMG_1541IMG_1543

Langs de Waal liepen we verder , onder de nieuwe brug de Oversteek door, waar elke avond de Sunset March plaats vindt om de gesneuvelden te herdenken. Met de trein naar huis vanaf station Lent. En zoals eigenlijk elke keer duurde dat langer dan gepland. Nou ja, we zaten warm en droog, en hebben weer fijn een dag gewandeld.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: