Skip to content

Naar de Fundatie in Zwolle, schilderwerk van Turner en fotografie van Barbara Klemm

5933.z_fishermen_upon_a_lee-shore_in_squally_weather_oil_on_canvas_1802_southampton_city_art_gallery

Na een mooie wandeling hebben we gisteren museum de Fundatie in Zwolle bezocht. In samenwerking met Rijksmuseum Twenthe hebben ze een tentoonstelling rond William Turner, de “Engelse Rembrandt” georganiseerd. Ik schreef er eerder over in een blogje n.a.v. mijn bezoek aan het museum in Enschede.

5935.j.m.w.__turner_the_scarlet_sunset_c.1830-40_watercolour_and_gouache_on_paper_c_tate_london_2014 5937.collectie-vervolgpagina-703x461-px-26Hier in Zwolle waren werken te zien rond de elementen water en vuur, dus zeegezichten, zonsondergangen en werken van bijv. een vulkaanuitbarsting en de brand van de Houses of Parliament. Net als in Enschede ook hier werk van Turner geflankeerd door werken van nederlandse kunstenaars, waar Turner tijdens zijn reizen door Nederland door geïnspireerd is,  en latere kunstenaars, die met dezelfde thema’s gewerkt hebben, zodat je kunt zien , wat de invloed van Turner geweest is. Mooie tentoonstelling.

6107.leonid_brezjnev_willy_brandt_bonn_1973Daarna nog even verder door het museum gelopen. Boven in het museum een tentoonstelling van kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door Nick en Simon. Hier konden we niks mee. Maar de expositie met foto”s van Barbara Klemm vonden we zeer de moeite waard. Als fotografe van een grote Duitse krant heeft ze veel historische gebeurtenissen vast gelegd. Daarnaast ook prachtige foto’s van mensen, straatbeelden, andere culturen. Een heel grote aanrader als je in fotografie geïnteresseerd bent. Prachtige zwart wit foto’s, heel goed steeds het moment gevangen, mooi van compositie.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: