Skip to content

Hanzestedenpad: van Wijhe naar Heino

IMG_1342Mooi wandelweer dit weekend. Gisteren liepen Tonny en ik een stukje Hanzestedenpad, van Wijhe naar Heino. Een voor ons doen korte wandeling, maar dat gaf ons tijd om het te combineren met museumbezoek.Het was een mooie wandeling door het Sallandse land over boerenland en door of langs bosgebiedjes. Je komt langs kasteel het Nijenhuis , dit is onderdeel van museum de Fundatie. Erg leuk om hier een bezoekje te brengen, en bekijk dan ook vooral de prachtige beeldentuin. Wij liepen er deze keer echter aan voorbij, gingen met de trein naar Zwolle en bezochten daar in museum de Fundatie de Turner tentoonstelling. Een prachtige combinatie van natuur en cultuur deze dag.

IMG_1339 IMG_1340

We begonnen onze wandeling bij het station van Wijhe, waar we de auto parkeerden. Je bent dan al snel het dorp uit, en komt in boerenland.Hier kwamen we een voor ons bekend beeld tegen: een boer, die koeien naar het land bracht. Hoe vaak heb ik dat als kind wel niet gedaan. Dit betrof een aantal oude koeien en een revalidant, die een speciale behandeling kregen.

IMG_1345

We liepen over klinkerweggetjes met oude eikenbomen, zandpaden en ook een stuk door een weiland. Heerlijk lopen in de zon.

IMG_1350IMG_1359IMG_1355IMG_1360

Bij kasteel het Nijenhuis, een havezathe, waar nu een museum in zit (aanrader om te bezoeken! ) mooie beukenlanen. En ineens ook heel veel soorten paddenstoelen.

IMG_1352 IMG_1357 IMG_1361

Tot slot zagen we nog een groep echte scharrelvarkens. Helemaal in hun element.

IMG_1362 IMG_1363

In Heino pakten we de trein naar Zwolle. Hier bezochten we, na koffie met gebak in de zon op een terras, museum de Fundatie, waarover in een ander blogje meer. Een heerlijke dag, mooie combinatie van natuur en cultuur.

3 Reacties Post a comment
 1. Hermien Kleine Schaars #

  Prachtige impressie van het Sallandse land geboren in Wijhe geniet ik daarvan en komen herinneringen terug van op pad zijn met mijn vader als controleur van een fok en controle vereniging voor het roodbonte stamboekvee { stond op het naamplaatje bij de voordeur}

  dinsdag, september 29, 2015
 2. Mooie gevarieerde wandeling weer, die varkens vormen een prachtige afsluiting.

  maandag, september 28, 2015
 3. Ahhh, genieten! Dit is een van mijn lievelingsomgevingen in NL, de IJsselstreek.

  zondag, september 27, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: