Skip to content

Madama Butterfly door de Reisopera

Gisteren in een uitverkocht Spiegel theater in Zwolle naar de opera Madama Butterfly door de Reisopera. Puccini is niet mijn favoriete componist,  maar de uitvoering stond als een huis en ik heb genoten. Met name Annemarie Kremer zong en acteerde prachtig, al blijft het vreemd om een nederlandse volwassen vrouw een 15 jarig japans meisje te zien spelen.

Het verhaal is heel dramatisch en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het 15 jarige Japanse meisje Cio-Cio San, bijgenaamd Butterfly, trouwt met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton . Voor haar liefde, voor hem een mooi tussendoortje. Hij gaat terug naar de Vs, zij hoopt op zijn terugkeer, heeft inmiddels een kind van hem gebaard. Ze ontwikkelt zich van een naïef meisje tot een moedige vrouw. Na een aantal jaren verschijnt haar man opnieuw. Hij is in gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw. Zij blijken alleen te zijn gekomen om het kind op te halen. Zij laat het kind gaan en pleegt suicide.


Opera is echt totaal theater, zien en horen horen bij elkaar. Ik heb deze keer bijzonder genoten van het simpele maar o zo mooie decor, de belichting en de choreografie. Wat de muziek betreft: sommigen hebben zakdoeken nodig, ik niet, al was het eind wel hartverscheurend. Jammer dat er direct “bravo ” geroepen werd, maar het publiek was laaiend enthousiast en kon zich niet inhouden.

Nog tot en met 10 oktober op tournee. Een aanrader. Kijk op http://www.reisopera.nl

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: