Skip to content

Een Truus Wijnen wandeling over de Sallandse heuvelrug

IMG_1283Gisteren ben ik een dag met Truus Wijnen op pad geweest.We maakten vanaf Nijverdal een prachtige wandeling door het bos en over de bloeiende heide van de Sallandse Heuvelrug. Een prachtige zonnige dag, het was genieten.

IMG_1265

IMG_1255IMG_1284

Er zijn ook al weer veel paddestoelen/ zwammen.IMG_1266 IMG_1273 IMG_1274 IMG_1275

Er waren enorm veel vossebessen. Kun je lekkere jam van maken.

IMG_1262IMG_1285Voor meer inspiratie: kijk eens op de site van Truus Wijnen. Misschien kennen jullie haar naam al van haar weblog, de wandelroutes op haar site of in bladen als Naober, of van de wandelgidsjes, welke ze gemaakt heeft (twaalf Twentse tochten, en Kuieren, kijken en kieken in de Achterhoek) .
Wil je ook in dit gebied wandelen: op de site van Truus staat een wandelroute in dit gebied. Dit is een route over paden, die altijd geopend zijn, loopt wat meer langs de rand van de heide. Een deel van het gebied, waar wij gisteren liepen is nl in het broedseizoen (tot 15 juli) afgesloten om de schaarse korhoenders de kans te geven zich voort te planten. Helaas wil dat niet echt lukken.
Truus meende overigens op een gegeven moment een korhoen te zien: grote zwarte vogel met wit, die in boomtop zat en wegvloog. Helaas heb ik hem niet gezien. En of het er echt een was? Maar wat het anders geweest kon zijn, konden we ook niet bedenken.

IMG_1279

One Comment Post a comment
  1. Jullie hadden er goed weer bij tijdens deze mooie nazomerse wandeling.
    Ik heb vandaag in weblogland al meerdere spinnewebben gezien, maar het spinneweb op jouw laatste foto steelt wat mij betreft toch echt de show vandaag.

    maandag, september 14, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: