Skip to content

Hanzestedenpad: van Wijhe naar Zwolle

IMG_1148

Op 1 augustus liepen Tonny en ik  over het Hanzestedenpad van Wijhe naar Zwolle. Prachtig weer, mooie route en als kers op de taart een ijsvogel gezien van heel dichtbij. Had ik nu maar een andere camera mee gehad, maar ja, je kunt niet alles hebben.

IMG_1153 IMG_1155IMG_1150

Vanaf de pont bij Wijhe liepen we langs de IJssel, eerst een stuk door de uiterwaarde, daarna over het fietspad richting Herxen en vervolgens naar de Tichelgaten.

IMG_1142 IMG_1157 IMG_1163

Daar hebben we een tijdje in de hut met de gelijknamige naam gewacht in de hoop een ijsvogel te zien. Net toen we de hut wilden verlaten, daar was hij, en ging op de stok bij de hut zitten. Prachtig ! Helaas, mijn foto is waardeloos, kon niet genoeg inzoomen om goed scherp te stellen. Nou ja, pech, was toch mooi.

IMG_1164 IMG_1165 IMG_1167 IMG_1170

We liepen langs Windesheim, staken de weg over en liepen daarna een heel stuk langs een van de weteringen in dit gebied. En dan te bedenken, dat die in de Middeleeuwen al gegraven zijn.

IMG_1171 IMG_1172

En zo liepen we langs het water Zwolle in. Tijd voor een ijsje bij Salute. Daarna naar het station. We dachten snel in Wijhe te zijn, maar dat viel tegen. De ene trein reed net weg, de volgende kwam niet. Altijd wat als ik met de trein reis. Maar niet ergeren dus, ontzettend leuk gesprek gehad met een oude dame, die bij ons kwam zitten. Zo bij de tijd en aktief als zij was, ik hoop dat wij ook die kant op gaan.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: