Skip to content

De onderwaterzwemmer 

   

Op Ameland en op de boot onderweg terug las ik ” De onderwaterzwemmer” , het nieuwste boek van P.F.Thomese. Het is een boek in een aantal delen over het leven van een jongen/ man. 

Het eerste deel speelt zich af tegen het einde van de tweede wereldoorlog, de jongen zwemt met zijn vader ’s nachts over een rivier naar bevrijd gebied. Alleen raakt hij zijn vader kwijt, deze komt nooit meer boven, wordt een onderwaterzwemmer. Zijn moeder blijft hem dat verwijten, en hij het zichzelf ook. 

In het tweede deel maakt de volwassen man een reis naar Afrika met zijn vrouw om haar Foster Parents pleegkind ,een albino, op te zoeken. De reis ontaardt in een ramp, de vrouw overlijdt uiteindelijk, maar het lukt de man wel om haar te begraven , zodat hij dat hun kind kan vertellen. Deze blijft hem echter verwijten hoe hij gehandeld heeft, en er ontstaat een enorme verwijdering. 

In het derde deel, wat zich afspeelt op Cuba, ligt de man in het ziekenhuis met een gebroken rug. Het pleegkind werkt er als arts, hij heeft contact gehouden en is hier om hem te bezoeken. Deze regelt dat zijn kleinzoon , die hij niet eerder zag, overkomt om hem naar Nederland te begeleiden voor behandeling. 

Over verlies, schuld(gevoel) en onverwachte redding.Een ontroerend boek, goed geschreven , spannend, maar ook erg gezocht, en ongeloofwaardig. Echter zeker het lezen waard.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: