Spring naar inhoud

Hanzestedenpad: van Zutphen naar Deventer via Voorst

Gisteren liepen we van Zutphen naar Deventer. Deze keer via de Gelderse kant. Vanwege werkzaamhedn in het kader van “ruimte voor de rivier ” wel een wat andere route, een heel stuk van het pad langs de Ijssel was afgesloten, we werden via de Voorster Klei ( een polder) en het dorp Voorst geleid . Geen straf, mooi paadje langs een meertje, waar we een ijsvogel zagen.  

 We zetten de auto bij de pont in Deventer en liepen door de stad naar het station. We misten net de trein, maar dat gaf tijd voor koffie bij IJs en Zo, leuke plek, mooi de oude hoge ruimte gebruikt. Vanaf Zutphen over de brug en langs de Ijssel lopend kwamen we bij een voormalige wasserij. Het pand is pas opgeknapt, er zit nu een galerie in. Erg mooi gedaan, en leuke kunst was er binnen, schilderijen van waterbeelden en keramiek in de vorm van oude fabriekjes, heel,erg passend voor deze plek.

Het voorjaar is een stuk later dan vorig jaar, maar je ziet nu wel vergeleken met een week geleden, dat de natuur aan het ontluiken is. Eindelijk hoorde ik vandaag ook overal de tjiftjaf (Tonny had hem al bijna 2 weken geleden gehoord) , en verder zagen we bij de IJssel veel wulpen en grutto’s, prachtig op kleur met oranjerode borstveren.

Het was ’s morgens droog, net voor Voorst begon het te miezeren. Dus regenjas aan, regenhoes om de rugzak. Regenbroek niet aan gehad en ook niet erg nat geworden, je waait zo weer droog.

Onderweg mooie boerderijen en huizen. Laatste stuk weer langs de IJssel. Nog een leuk gesprekje met een groepje vogelaars. Bij Deventer de auto weer gepakt om naar huis te rijden. Inmiddels was het snertweer. Ik moest nog een boodschap doen, in het dorp Modespektakel met modeshows op straat. De badmode werd net geshowd. Ik had medelijden met de modellen, vond het eerder weer voor warme chocolademelk.

4 Reacties Post a comment
 1. Dag Herma

  We liepen de route inderdaad dit jaar, was beetje langer, niet veel. Volgt nu deels voorsterklei dagwandeling. Was goed aangegeven,
  Veel plezier

  zondag, mei 10, 2015
 2. herma #

  Hallo Klaske, je liep de route dit jaar op 29 maart?
  Was de route door de omleiding langer of korter? we willen m deze dagen gaan lopen, maar weten niet of het erg ingrijpend veranderd is.
  dank je wel
  Herma

  donderdag, mei 7, 2015
 3. Mooie weergave weer van jullie wandeling.
  Het is omdat de eerste weidevogels weer terug zijn, anders zou je denken dat iemand de grote klok een half jaar vooruit heeft gezet in plaats van een uur, want het weerbeeld doet meer aan herfst denken dan aan voorjaar.

  maandag, maart 30, 2015
 4. Gevarieerde wandeling maar hier is het al dagen koud en nat.

  maandag, maart 30, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: