Skip to content

Hanzestedenpad: dagwandeling “de Hoofdige Boer”

imageHet voorjaar komt er aan, dat hebben we gisteren overduidelijk gemerkt tijdens onze wandeling vanaf Zutphen langs de Berkel naar Almen, en vervolgens wat noordelijker terug. Overal bloeiende voorjaarsbloemen, en een heerlijk zonnetje. Ik heb bijna het hele stuk zonder jas gelopen. En dat we naast kramsvogels en de eerste witte kwikstaart van het jaar een ijsvogel zagen bij de Berkel, maakte het helemaal tot een topdag. Wat het voorjaar betreft: vanavond tegen zonsondergang weer merelzang gehoord bij mijn huis.

image

Het Hanzestedenpad is uitgebreid met een aantal dagwandelingen. Gisteren liepen Tonny en ik de dagwandeling “de Hoofdige Boer”van Zutphen naar Almen. Daar staat een café/restaurant/hotel genoemd naar deze boer, die toch de voorde door de rivier de Berkel bleef gebruiken ook nadat er een brug was aangelegd.

image

image

image

image

Het was een prachtige wandeling, vooral de eerste helft, waarbij we langs de Berkel liepen. Men is hier druk bezig geweest om deze weer meer meanderend te laten lopen. Onderweg mooie vergezichten en prachtige boerderijen.

image

image

In Almen lekker koffie gedronken met appeltaart. Daarna de tweede helft van de route, deze liep noordelijk van de Berkel. Ook mooi, met bosgebiedjes en landhuizen , via Eefde naar Zutphen.

image

image

image

image

De route loopt af en toe via het zelfde traject als het Graafschapspad, of kruist deze. In Zuthpen zijn we ongemerkt overgestapt op het Graafschapspad. Niet erg, want hierdoor nog een mooi stukje Zutphen meegenomen.

image

3 Reacties Post a comment
 1. Dat moet weer een mooie landelijke wandeling geweest zijn.
  De voorjaarsbloeiers zijn daar toch al een stuk verder dan hier in het noorden. Maar ja, hier lag er vandaag weer een laagje ijs op sloten en plassen. Aan de andere kant zag ik vandaag wel weer de eerste ooievaars op en bij hun nesten.

  maandag, februari 16, 2015
 2. Hallo Klaske, het ziet er mooi uit de route die je gelopen hebt.Volgens mij heb ik een keer in Almen een high tea genoten. Dat vergeet ik niet meer omdat ik schrok van de prijs 🙂 Fijn dat het weer meer voorjaar wordt.

  groet Willie

  maandag, februari 16, 2015
 3. Prachtige beelden van je wandeling.De bloemen geven ons een teken dat de lente voor de deur staat

  zondag, februari 15, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: